Puheenvuoro eduskunnan lähetekeskustelussa 6.5.2020

Keskiviikko 6.5.2020

Hallitus on tänään hyväksynyt periaatepäätöksen, joka käsittää suunnitelman koronavirusepidemian hillitsemiseksi asetettujen rajoitustoimenpiteiden jatkamiseksi sekä purkamiseksi hallitusti ja asteittain.

Lue lisää »

Pääministerin ilmoitus koronakriisin hoidosta

Keskiviikko 29.4.2020

Maailmanlaajuinen COVID19-koronaviruspandemia on ajanut yhteiskunnat poikkeuksellisen vakavaan kriisiin niin terveydellisesti kuin taloudellisesti. Vielä alkuvuodesta emme osanneet aavistaa, että kriisistä tulisi näin syvä ja vakava. Vaikka Suomen varautuminen erilaisiin tilanteisiin on moniin muihin maihin verrattuna hyvä, on epidemia ja sen yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset yllättäneet myös meidät.

Lue lisää »

Puheenvuoro eduskunnan lähetekeskustelussa 1.4.2020

Keskiviikko 1.4.2020

Hallituksen tavoitteena on hidastaa ja estää koronaviruksen leviämistä Suomessa, turvata terveydenhuoltomme kapasiteetti ja kantokyky kaikkialla maassa sekä suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Lue lisää »

Puheenvuoro eduskunnassa valmiuslain käyttöönottoasetusten lähetekeskustelussa

Torstai 26.3.2020

Valtioneuvosto, yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, on 16.3.2020 todennut, että Suomessa vallitsevat valmiuslain kolmannen pykälän kolmannessa ja viidennessä kohdassa tarkoitetut poikkeusolot COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi.

Lue lisää »

Pääministeri Marinin puhe eduskunnassa 17.3.2020

Tiistai 17.3.2020

Valtioneuvosto on todennut 16.3.2020 yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsevat valmiuslain mukaiset poikkeusolot.

Lue lisää »

Pohjoismaiden pääministerit: Vaatimus sukupuolten tasa-arvosta

Sunnuntai 8.3.2020

Tänään, kansainvälisenä naistenpäivänä, meillä kaikilla on hyvä syy juhlia sukupuolten tasa-arvon maailmanlaajuista kehitystä. Valitettavasti ja monien yllätykseksi tätä kovalla työllä ansaittua edistystä kyseenalaistetaan avoimesti. Me Pohjoismaiden pääministerit haluamme ilmaista vakavan huolemme nykyisestä naisten ja tyttöjen oikeuksien vastaisesta kehityksestä.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin avoin luento Columbian yliopistossa New Yorkissa

Lauantai 7.3.2020

I want to thank the University of Columbia and the Earth Institute for inviting me here today. It is a pleasure to be here with you to discuss how to build climate neutral societies in a socially just manner.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin puhe YK:n kansainvälisen naistenpäivän tilaisuudessa New Yorkissa

Perjantai 6.3.2020

It is a great honor for me to stand before you in this hall on the eve of the International Women’s Day. The General Assembly hall is a symbol of multilateralism and the only venue where every country of the world will have its voice heard.

Lue lisää »

Pääministerin ilmoitus Suomen varautumisesta koronaviruksen mahdolliseen leviämiseen

Torstai 27.2.2020

Kiinassa vuoden alussa käynnistynyt uuden koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektioepidemia on levinnyt nopeasti useaan eri maahan. Viruksen aiheuttamia tartuntatapauksia on maailmanlaajuisesti raportoitu yli 80 000 ja kuolemantapauksia vajaa 3 000. Tartunnoista suurin osa on todettu Kiinan Hubein –maakunnassa, missä uusi viruskanta havaittiin ensimmäisenä. Suomessa epidemioihin on varauduttu huolellisesti ja suunnitelmallisesti, ja lainsäädäntömme on ajan tasalla.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin ilmoitus eduskunnalle Suomen EU-puheenjohtajakaudesta

Keskiviikko 26.2.2020

Tänä vuonna tulee täyteen 25 vuotta siitä, kun Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi. Tuona aikana meillä on ollut kunnia toimia Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana kolme kertaa.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin puhe arktisen politiikan sidosryhmätilaisuudessa

Tiistai 18.2.2020

Sidosryhmätilaisuuden otsikkona on Suomi kokoaan suurempi arktinen maa. Arktinen neuvosto ja arktiset valtiot, Suomi niiden mukana, ovat arktisen yhteistyön ytimessä.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin ilmoitus eduskunnalle hallituksen politiikasta vuonna 2020

Tiistai 11.2.2020

Aloitamme työskentelyn 2020-luvun ensimmäisillä valtiopäivillä. Käsillä on ratkaisujen vuosikymmen ilmastonmuutoksen torjunnan, suomalaisen osaamisen, hyvinvoinnin ja julkisen talouden kestävyyden näkökulmasta.

Lue lisää »

Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2019

Tiistai 31.12.2019

Olemme astumassa uudelle vuosikymmenelle. Uusi vuosi tuo mukanaan monenlaista uutta, mutta myös tuttua ja turvallista. Joulun pyhien jälkeen arki koittaa ja koulut, työt ja harrastukset alkavat jälleen. Tuttuja ihmisiä on ympärillä ja kuluneen vuoden kokemukset kulkevat matkassamme vuoteen 2020.

Lue lisää »

Avainsanat: Uudenvuoden tervehdys, Pääministeri, Marinin hallitus

Euroopan unioni uuden ajan kynnyksellä

Tiistai 31.12.2019

Suomi on ollut puheenjohtajana saattamassa Euroopan unionia kohti uutta vuosikymmentä ja sosiaalisesti oikeudenmukaista ja ympäristön kannalta kestävää tulevaisuutta.

Lue lisää »

Avainsanat: EU, Euroopan unioni, Suomen puheenjohtajuuskausi, Suomi

Pääministeri Marinin joulutervehdys

Lauantai 21.12.2019

Jouluun on aikaa enää muutama päivä. Sen huomaa katujen jouluvaloista, päiväkotien ja koulujen joulujuhlista sekä lukuisista joulukonserteista ympäri Suomea. Työpaikkojen kahvihuoneissa on piparkakkuja ja joulukoristeita.

Lue lisää »

Avainsanat: Pääministeri, Joulutervehdys, Marinin hallitus

Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle 10.12.2019 nimitetyn pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmasta

Maanantai 16.12.2019

Esittelimme Osallistava ja osaava Suomi ‑hallitusohjelman eduskunnalle ensimmäisen kerran puoli vuotta sitten. Hallitusohjelman ja hallituksessa olevien viiden puolueen tavoitteena on kestävästi kehittyvä yhteiskunta, jossa kansakunnan taloudellinen menestys, sosiaalinen hyvinvointi sekä ympäristövastuu kulkevat käsi kädessä. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on hyvä jokaiselle: lapselle, aikuiselle ja ikääntyvälle, maalla ja kaupungissa asuvalle. Hallitusohjelman ensimmäiset askeleet on otettu, ja jatkamme määrätietoisesti ja vakaasti sen toteuttamista. Hallituksen katse on käännetty eteenpäin.

Lue lisää »

Avainsanat: Marinin Hallitus, Eduskunta, Tiedonanto, Puhe

Pääministeri Sanna Marinin puhe tasavallan presidentille 10.12.2019

Tiistai 10.12.2019

Herra tasavallan presidentti, ärade republikens president!

Vanha hallitus on eronnut ja uusi hallitus aloittaa. Hallitustunnustelujen ja -neuvottelujen jälkeen hallitus jatkaa samalla ohjelmalla ja samoilla hallituspuolueilla. Nyt on katsottava eteenpäin ja vahvistettava suomalaisten luottamusta tulevaisuuteen. Osallistavan ja osaavan Suomen hallitusohjelma esiteltiin kesällä. Uusi hallitus jatkaa sen toteuttamista määrätietoisesti ja vakaasti.

Lue lisää »

Avainsanat: Pääministeri, Marinin hallitus, Puhe, Presidentti

Puhe välikysymyskeskustelussa vanhusten hoidon tilasta

Keskiviikko 6.2.2019 - Sanna Marin

Eduskunta on vakavan keskustelun edessä. Tänään puhumme siitä, että suomalaiset ansaitsevat hyvän ja inhimillisen vanhuuden. Ihmiset, jotka ovat huolehtineet ja välittäneet meistä, kasvattaneet meidät ja rakentaneet Suomesta turvallisen maan, ansaitsevat ikääntyä turvallisesti ja luottavaisena siitä, että heistä huolehditaan ihmisarvoisella tavalla. 

Suomea on rakennettava niin, että tulevaisuus on parempi. Jokaiselle ihmiselle, iästä, taustasta tai varallisuudesta riippumatta.

Sivistysvaltion merkki on se, kuinka huolehdimme heikoimmista. Meidän vastuullamme on tehdä suomalaisten ikäihmisten vanhuudesta parempi ja turvallisempi. Kyse on poliittisesta tahdosta. Tänään selviää, löytyykö tahtoa puheiden lisäksi myös tekoihin. SDP ja muu oppositio on valmis tekemään. Onko hallitus?

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Välikysymys, Vanhustenhoito, Ikäihmiset, Sosiaali- ja terveyspalvelut

SDP esittää kolmea toimenpidekokonaisuutta inhimillisen vanhuuden turvaamiseksi

Sunnuntai 3.2.2019 - Tiedote

Viime päivinä olemme saaneet lukea lehdistä, millaista inhimillistä kärsimystä huonolaatuinen hoito ja valvonnan epäonnistuminen ovat aiheuttaneet. Uutiset eivät kuitenkaan ole tulleet yllätyksenä, sillä monet järjestöt, valvontaviranomaiset, hoivapalveluiden työntekijät, vanhukset ja vanhusten omaiset ovat pitäneet esillä näitä ongelmia. Voimakkaasta kritiikistä huolimatta hallitus on tällä vaalikaudella päättänyt heikentää mitoitusta ja leikata vanhuspalveluista. Tämä on inhimillisesti kestämätöntä politiikkaa, sanoo SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Vanhustenhoito, Sosiaali- ja terveyspalvelut

Oppositio jätti välikysymyksen vanhusten hoidon tilasta

Perjantai 1.2.2019 - Tiedote

Oppositiopuolueet ovat tänään jättäneet hallitukselle välikysymyksen vanhusten hoidon tilasta. Mukana välikysymyksessä ovat kaikki kahdeksan oppositioryhmää.

– Jokaisella ikääntyvällä on oikeus turvalliseen ja ihmisarvoiseen vanhuuteen. Kyse on vanhemmistamme ja isovanhemmistamme. Ihmisistä, jotka ovat rakentaneet Suomesta hyvän ja välittävän maan. Hoitajamitoitus on saatava lakiin, sillä hyvä hoito edellyttää riittävästi ammattitaitoista henkilöstöä. Hoitajille on annettava mahdollisuus tehdä työnsä niin hyvin kuin he pystyvät. Siksi olemme tehneet välikysymyksen vanhustenhoidon tilanteesta. Kysymmekin, onko hallitus valmis tuomaan esityksen riittävästä hoitajamitoituksesta eduskuntaan vielä tämän kevään aikana, sanoo SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, välikysymyksen 1. allekirjoittaja.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Välikysymys vanhusten hoidon tilasta, Eduskunta

Vanhemmat kirjoitukset »