Hei me puhutaan pehmoisia!

Share |

Sunnuntai 22.8.2010 - Sanna Marin


Kokoomus on tunnettu värikkäistä ilmauksistaan ja kampanjoistaan. Milloin ollaan työväen, milloin taas työnantajan ja EK:n asialla. Kaikki käy kun kyseessä on viiteen miljoonaan vihreän sävyyn sonnustautunut Suomen toivopuolue. Kokoomuksen korva- ja eurokorvakiertueet sekä Hei me puhutaan milloin mistäkin -aivoitukset ovat tuottaneet korvasärkyjä jo monille kuulemaan erehtyneille.

Tuoreimpana Boboomuksen tempauksena on toiminut mikäs muukaan kuin Venäjä, Venäjä, Venäjä -asiantuntemus. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on kummastuttanut arvioillaan Venäjän asemasta niin Suomen kuin Venäjänkin kansalaisia. Myös taloustieteilijät ovat saaneet hämmästellä Kataisen laskupään tuotoksia, valtiovarainministeri kun arvioi naapurimaan bruttokansantuotteen alakanttiin vaivaiset 700 miljardia euroa. Samalla summalla Katainen voisi raapustaa seuraavalle 14 vuodelle Suomen ensivuoden budjettiesityksen kokoisen talousarvion.

Kokoomuksen opetusministerit Sari Sarkomaa ja Henna Virkkunen puhuivat paljon ja hartaasti ja valitettavasti pehmoisia yliopistolain uudistuksen yhteydessä. Nyt opiskelijajärjestöt ja opiskelijat saavat tuntea porvaripuolueen puheet nahoissaan kun lupaukset jäivät lunastamatta hallituksen budjettiriihessä (SYL ja SAMOK: Hallitus veti maton opiskelijoiden alta). Kepin ja porkkanan sijasta on opiskelijoille lähitulevaisuudessa luvassa vain keppiä.

Kokoomuksen puheet verotuksen oikeudenmukaisesta uudistamisesta eivät nekään vakuuta. Työnantajien Kela-maksun poistoa paikkaillaan paraikaa tavallisen tallaajan taskussa tuntuvilla välillisten verojen korotuksilla. Oikeisto-keskusta akselin meuhkaamat hyväosaisten lamatalkoot näyttävät jääneen pelkäksi puheeksi ja pääomaverotuksen korotus saaneekin odottaa seuraavaa porvaritonta hallituskoalitiota valtiovarainministeriön pölyisessä pöytälaatikossa.

Jyrki Jyrki, älä tyrki. Jyrki tee joskus miehen työ. Jyrki Jyrki, älä sanojasi syö.