Demarinuoret: Kirkko irti valtiosta

Share |

Maanantai 25.10.2010 klo 19:18 - Tiedote


Demarinuoret vaatii, että kirkko on erotettava valtiosta. Järjestön mielestä maailmankatsomus ja uskonnollisuus ovat yksityisasioita. Yhdelläkään kirkkokunnalla ei pitäisi olla yhteiskunnallista tai taloudellista etuoikeutta muihin nähden.

Valtion on suhtauduttava uskontoihin nähden puolueettomasti. Verotusoikeus kirkoilta on poistettava. Kaikilla uskonnollisilla yhteisöillä on oltava yhtäläinen oikeus toimia kuin mitkä tahansa aatteelliset järjestöt, jotka perivät toimintavaransa osallistumismaksuina jäseniltään. Yhteisöverotuksen tuoma tuki kirkoille ei ole tällä hetkellä oikeudenmukainen, sillä sitä joutuvat maksamaan myös sellaiset yritykset, joilla ei ole sidettä kirkkoon.

- Yksilöidenkin eriarvoinen verottaminen uskontokunnan perusteella on epäoikeudenmukaista, kommentoi Demarinuorten varapuheenjohtaja Sanna Marin.

- Kirkko antaa erittäin merkittävän yhteiskunnallisen panoksen heikkojen auttamiseksi. Yhteiskunnan on kuitenkin annettava yhdenvertaisuuden nimissä kansalaisille vapaus tukea kirkkoa omaehtoisesti.

- Kirkkojen julkisoikeudellista asemaa on erittäin hankalaa perustella muilla kuin historiallisilla syillä. Emme elä enää keskiajalla, vaan moniarvoisessa yhteiskunnassa, jossa ihmisillä täytyy olla oikeus omaan maailmankatsomukseensa yhdenvertaisesti, Marin jatkaa.

Avainsanat: Tiedote, Demarinuoret, Kirkko, Uskonto