Demariopiskelijat, Demarinuoret ja Pinkkiruusu: Tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä odotettu

Share |

Keskiviikko 8.2.2012 - Tiedote


Demariopiskelijat, Demarinuoret ja Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys Pinkkiruusu ovat tyytyväisiä, että avioliittolain uudistus etenee vihdoin eduskunnassa. Puoluerajat ylittävä kansanedustajien ryhmä jätti tänään keskiviikkona lakialoitteen eduskunnan kansliaan tasa arvoisesta avioliittolaista. Lakialoitteen on allekirjoittanut 76 kansanedustajaa seitsemästä eri eduskuntaryhmästä.

- Aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on tarpeellinen ja odotettu. Sosialidemokraatit ovat toimineet yhdessä aloitetta eteenpäin vievän ryhmän kanssa ja ajaneet lakimuutosta aktiivisesti. On tärkeää, että aloite saadaan eduskunnan täysistunnon käsittelyyn ja äänestykseen, eikä sitä haudata valiokuntatasolle, painottaa Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Sarita Niemi.

- Olisi ollut toivottavaa, että lakialoitteen taakse olisi saatu yli sadan kansanedustajan ja suurten puolueiden tuki. Sosialidemokraattien eduskuntaryhmästä suurin osa on allekirjoittanut aloitteen, mutta esimerkiksi perussuomalaisten ja keskustan ryhmistä ei allekirjoittaneita juuri ole, kommentoi Demarinuorten varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Ihmisten yhdenvertaisuus on syrjintäkiellon muodossa kirjattu perustuslakiin eikä ketään sen mukaan saa asettaa eri asemaan ilman hyväksyttävää perustetta. Nykyinen eriytetty avioliittolaki ja laki rekisteröidystä parisuhteesta asettavat eri ja samaa sukupuolta olevat parit toisiinsa nähden varsin eriarvoiseen asemaan.

- Seksuaalista suuntautumista ei voida sivistysvaltiossa pitää hyväksyttävänä syynä lakiperusteiselle syrjinnälle. Tasa-arvon toteutumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että syrjivät rakenteet puretaan tai muutetaan yhdenvertaisuutta edistäviksi, kiteyttää Pinkkiruusun puheenjohtaja Taika Sahlstén-Mäkelä.

Avainsanat: Tiedote, Tasa-arvoinen avioliittolaki, Demarinuoret