Vastine Aamulehdelle: En haikaile aseveliakselia!

Share |

Keskiviikko 26.9.2012 - Sanna Marin


Aamulehti uutisoi 26. syyskuuta minun haikailevan aseveliakselia Tampereelle kuntavaalipaneelia koskevassa jutussaan. Tämä ei pidä paikkansa, enkä näin ole missään sanonut.

Sanoin paneelissa, että kuntapolitiikkaan eivät sovi hallitus-oppositio-asetelmat vaan yhteistyötä on tehtävä asiapohjaisesti. Mielestäni ”me leikitään vaan noiden kanssa” -politiikan aika on ohi niin aseveliakseliakselin kuin XL-ryhmittymänkin osalta.

Tästä huolimatta osaan antaa tunnustusta niille saavutuksille, joita sosialidemokraattien ja kokoomuksen yhteistyöllä on Tampereella tehty. Suurten hankkeiden kuten keskussairaalan, yliopiston ja Tampere-talon saaminen kaupunkiin on edellyttänyt tiivistä puoluerajat ylittävää yhteistyötä. Politiikkaa tehdään aina ajassa.

Nyt on aika katsoa tulevaisuuteen. Sosialidemokraatit lähtevät vaaleihin tarjoamalla vaihtoehdon ja oman näkemyksensä Tampereen suunnasta. Neuvotteluihin mennään avoimin mielin ja vaalitulosta kunnioittaen. Tämä on mielestäni hyvä lähtökohta tulevalle valtuustokaudelle.