Tänään äänestetään Tampereesta!

Share |

Sunnuntai 28.10.2012 - Sanna Marin


Tänään selviää mihin suuntaan Tamperetta kehitetään seuraavat neljä vuotta. Rakennetaanko katuraitiotie vai tunneli, satsataanko julkisten peruspalveluiden laatuun vai ulkoistetaanko terveyskeskukset ja vanhainkodit yksityisille pörssiyhtiöille, luodaanko avointa kaupunkitilaa kaikille vai valtaavatko turvakamerat ja vartijat keskustan kadunkulmat, rakennetaanko kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja vai puretaanko vanhatkin vuokra-asunnot kovan rahan asuntojen tieltä. Sinä päätät, muista äänestää!

Olen lähtenyt kunnallisvaaleihin ajatuksella kestävästi kehittyvästä kaupungista ja kolmella pääteemalla. Tavoitteenani ovat toimivat peruspalvelut, parempi kaupunkisuunnittelu ja vakaampi kuntatalous. Olen valmis tekemään valintoja, jotta tavoitteet voivat toteutua myös käytännössä.

En ole valmis leikkaamaan peruspalveluista eli päivähoidosta, peruskouluista, toisen asteen koulutuksesta, terveydenhuollosta, vanhuspalveluista tai tärkeistä sosiaalipalveluista. Sen sijaan olen valmis korottamaan kunnallis- ja kiinteistöveroja, jotta nämä palvelut voidaan turvata. Jos palveluleikkauksia joudutaan tekemään aion puolustaa ensisijaisesti lasten ja nuorten palveluita. 

Myös suurien investointien välillä joudutaan tekemään valintoja. Hankkeet on laitettava tärkeysjärjestykseen, koska kaikkeen ei yksinkertaisesti ole varaa. Nyt on aika rakentaa toimiva ja nopea katuraitiotie. Raitiotielle on selkeä liikenteellinen tarve ja sen avulla on mahdollista kasvattaa joukkoliikenteen käyttäjämääriä sekä vähentää ilmastopäästöjä. Sen sijaa Rantaväylän tunnelihanke on pantava jäihin, eikä sen suunnitteluun tule myöntää enää senttiäkään. Tunnelille ei ole liikenteellistä tarvetta ja sen kustannukset ovat kasvaneet holtittomasti.

Politiikka on valintoja. Minä valitsen kestävästi kehittyvän Tampereen. Tee sinäkin valintasi ja käy äänestämässä!