Tampereen sosialidemokraatit: Sanna Marin Tampereen valtuuston johtoon

Share |

Keskiviikko 9.1.2013 - Tiedote


Tampereen kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi nousee sosialidemokraattien valtuutettu Sanna Marin, 27.  SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön edustajisto nimesi keskiviikkona yksimielisesti Marinin ehdokkaakseen valtuuston johtoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

– Olen kiitollinen vahvasta luottamuksesta. Lupaan hoitaa arvokkaan tehtävän niin hyvin kuin pystyn. Haluan vahvistaa puheenjohtajana valtuuston roolia ja samalla edistää kuntademokratiaa, kommentoi Marin tuoreeltaan.

Aleksovskista kh:n varapuheenjohtaja

Kaupunginhallituksen demarijäseniksi nimettiin valtuutetut Atanas AleksovskiAnneli Kivistö ja Ilpo Sirniö. Aleksovski toimii myös kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Kh:n varajäseniksi valittiin valtuutetut Ulla Kampman, Heini Lehtokannas ja Jari Niemelä. Sirniö johtaa myös kaupunginhallituksen henkilöstöjaostoa ja Aleksovski hoitaa lisäksi KH:n liiketoimintajaoston varapuheenjohtajuutta.

SDP uudistunut

Kunnallisjärjestön puheenjohtajan Atanas Aleksovskin mukaan SDP:n neuvotteluissa saama paikkatulos on varsin hyvä. Hän on myös erittäin tyytyväinen tehtyihin henkilövalintoihin.

– SDP on Tampereella uudistunut. Eri luottamuselimissä meillä on nyt sekä vanhaa kokemusta että uutta nuorta verta. Demarit ovat tehneet Tampereella nuorennusleikkauksen, ja varsinkin Sanna Marinin nosto valtuuston johtoon on merkittävä asia, toteaa Aleksovski.

Demarit nimesivät kaikkiaan kahdeksan lautakuntien ja johtokuntien tai niiden jaostojen puheenjohtajuutta ja kuusi varapuheenjohtajuutta.

Tampereen kaupunginvaltuusto siunaa puolueiden tekemät luottamushenkilövalinnat tammikuun loppupuolen kokouksissaan.