Tampereen demarit: Päiväkotien ja koulujen korjausvelka hoidettava viidessä vuodessa

Share |

Perjantai 1.11.2013 - Tiedote / Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ry


Tampereen Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön edustajiston mielestä Tampereen kaupungin tulee aikaistaa koulujen ja päiväkotien peruskorjauksia. Edustajisto katsoo, että rahat saneerauksiin voidaan irrottaa Tampereen Sähkölaitoksen kaupungille takaisin maksamasta 270 miljoonan euron lainasta. Lisäksi edustajistoa huolestuttavat homeesta aiheutuvat kaupungin julkisten laitosten sisäilmaongelmat.

– On satsattava tulevaisuuteen, lasten ja nuorten sekä Tampereen kaupungin työntekijöiden terveyteen. Siksi sisäilmaongelmat on hoidettava pikaisesti. Tampereen on laadittava ohjelma, jolla esimerkiksi koulujen ja päiväkotien peruskorjaukset tehdään seuraavien viiden vuoden aikana. Lisäksi tulee muuttaa valtuuston energiansäästöpäätöstä, jonka mukaan kaupungin kiinteistöissä katkaistaan ilmastointi käyttöaikojen ulkopuolella. Menettelystä aiheutuu rakennuksien kostuminen ja muu rakenteiden vaurioituminen, mikä on suurempi kuluerä kuin energiansäästöstä saatu hyöty, todetaan edustajiston julkilausumassa.

Sosialidemokraattien mielestä kaupungin konsultti- ja ostopalveluja on tarkasteltava aiempaa kriittisemmin. Ulkopuolisten konsulttien käyttöä on vähennettävä ja samalla selvitettävä, kuinka paljon konsulttitöitä voidaan teettää kaupungin omana työnä.
Edustajiston mielestä Tampereen kaupungin tulee säilyttää tuottava omaisuus itsellään. Kaupungin omistamia yhtiöitä ja liikelaitoksia ei tule myydä.

– Sosialidemokraatit ovat tyytyväisiä Tampereen ensi vuoden budjettiehdotukseen saatuun työllisyyspakettiin, johon kuuluvat elinkeinoelämän toiminnan tehostaminen, työtä tuovat investoinnit sekä KELAn sakkomaksuista lohkaistava viisi miljoonaa euroa, millä pystytään työllistämään noin tuhat pitkäaikaistyötöntä.
Kolmannen sektorin palveluntuottajien omistamiin kiinteistöihin kohdistuva yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero on edustajiston mielestä kohtuuton.

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Sähkölaitos, Sisäilmaongelmat, Homekoulut ja -päiväkodit