SDP ei ole ukkoutunut!

Share |

Sunnuntai 11.5.2014 - Sanna Marin / Kuva: SDP


SDP:n puoluekokous on herättänyt mediassa paljon kiinnostusta, joka on hyvä asia. Moni uutinen on kuitenkin kirjoitettu näkökulmasta, jonka mukaan puolueen johtoporukka olisi jollakin tavalla ukkoutunut. Teräväkynäisimpien on syytä muistaa, että vaikka puolueen puheenjohtaja vaihtui demokraattisen äänestyksen jälkeen Jutta Urpilaisesta Antti Rinteeksi, istuu uudessakin puoluejohdossa kolme miestä ja kolme naista. Minkäänlaista miehistymistä tai ukkoutumista ei siis ole tapahtunut vaan puoluejohto muodostuu edelleen 50-50-periaatteen pohjalle.

On tärkeää, että sosialidemokraatit nostavat eri tehtäviin tasapuolisesti molempia sukupuolia, sillä puolueessa on osaavia miehiä ja naisia yllin kyllin. Tästä periaatteesta on hieman lipsuttu ministerinimitysten osalta, kun tehtäviin on nostettu edellisen ministerikierron myötä neljä naista ja vain kaksi miestä. Uuden puheenjohtajan myötä tilanne korjaantunee kun Antti Rinne noussee ministeriksi Urpilaisen tilalle.

SDP on Suomen johtava tasa-arvoliike. Tämän on syytä näkyä niin puolueen johdossa, valtakunnanpolitiikan huipulla kuin SDP:n kentälläkin. Sosialidemokraattisessa puolueessa on paikka kaikille sen jäsenille, ovat he sitten miehiä tai naisia, nuoria tai vanhempia toimijoita. Nyt, puoluekokouksen ja valintojen jälkeen, on jokaisen aika ottaa paikkansa ja ryhtyä taas yhteiseen työhön, yhteisten tavoitteiden puolesta.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolustaminen olivat itselleni keskeisimpiä syitä kun parikymppisenä pohdin puolueeseen liittymistä. Näitä arvoja tulen vastaisuudessakin puolustamaan SDP:n varapuheenjohtajan paikalta.

Avainsanat: SDP, Politiikka, Tasa-arvo