On väliä - nyt uurnille!

Share |

Torstai 22.5.2014 - Sanna Marin


SDP:n uusimmat kannatusluvut eivät varmasti ole yhdellekään sosialidemokraatille mieluista luettavaa. Uusimmassa Ylen eurovaaligallupissa puolueelle povattiin vain 13,8 prosentin kannatusta. Puheenjohtaja Antti Rinne tokaisikin suorasukaisen rehellisesti, että jos näillä luvuilla mennään sunnuntaihin asti, niin turpaan tulee. Ja näinhän se on!

Nyt ei kuitenkaan pidä luovuttaa. Tehdään viimeiset kolme päivää täysillä töitä, aina äänestyspisteiden sulkeutumiseen saakka, ja otetaan niskalenkki gallupeista. Nyt ratkaistaan Euroopan suunta!

Miksi sitten äänestää nimenomaan sosialidemokraatteja?

Eurooppaa on pitkään hallinnut oikeistopuhuri. Euroopan parlamentin suurin ryhmä on kuluneellakin kaudella ollut oikeistokonservatiivinen EPP. Suomalaisista puolueista tähän ryhmään kuuluvat kokoomus ja kristillisdemokraatit. EPP on ajanut tiukkaa talouskuripolitiikkaa ja korostanut markkinoiden ylivertaisuutta sosiaalisen Euroopan kustannuksella. Nyt, näissä eurovaaleissa, EPP:n valta on vihdoin mahdollista murtaa. Se on menettämässä paikkojaan, ja vastaavasti SDP:n Eurooppalaiselle kattopuolueelle PES:lle on povattu lisäpaikkoja ja suurimman puolueen asemaa. Tämä tarkoittaa käytännössä paitsi komission puheenjohtajan paikkaa demareille, myös suunnanmuutosta oikeistovetoiseen politiikkaan. Sillä yksinkertaisesti on väliä, mitä puoluetta äänestää!

Sosialidemokraatit, niin Suomessa kuin Euroopassa, haluavat muuttaa Euroopan suunnan kasvupolitiikan linjalle. Talouskuripolitiikka ei yksinkertaisesti ole toiminut. Se on vienyt ihmisiltä työt, toimeentulon ja käytännössä kaikki mahdollisuudet rakentaa parempaa tulevaisuutta. Tämä on tilanne Kreikassa, ja tämä on tilanne monessa muussa Euroopan maassa. Nyt tarvitaan kasvua – investointeja työllisyyteen ja ihmisiin. Ilman näitä, ei Eurooppa nouse.

Suurin uhka näissäkin vaaleissa on hyvin pieneksi povattu äänestysprosentti. Jokainen kotisohvalle jäänyt ääni, on ääni Euroopan oikeistolle. Katkaise kurjistamispolitiikan tuhoisa kierre! Äänestä sosialidemokraatteja sunnuntaina 25. toukokuuta!

SDP:n ehdokkaat nro. 232-251 / eurovaalit.sdp.fi