Sanna Marin: Apulaispormestarien määrää vähennettävä

Share |

Perjantai 15.8.2014 - Tiedote 14.8.2014


Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin haluaa vähentää Tampereen kaupungin apulaispormestarien määrää. Tampereella on tällä hetkellä neljä apulaispormestaria. Apulaispormestarit vastaavat tilaajalautakuntien puheenjohtajina palvelujen tilaamisesta omalla toimialallaan.

- Sote-uudistus siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisvastuun sote-alueille. Samalla sosiaali-, terveys- ja vanhuspalveluista vastaavien lautakuntien ja apulaispormestarin tehtäväkenttä muuttuu oleellisesti. On loogista, että myös apulaispormestarin tehtävästä luovutaan, Marin toteaa.

- Myös muiden apulaispormestarien tehtäviä on tarkasteltava. Näkisin, että apulaispormestarien määrän voisi vähentää neljästä kolmeen tai jopa kahteen, Marin katsoo.

 

Myös tilaaja-tuottaja-mallista luopumista harkittava vakavasti

Tampere selvittää parhaillaan toimintamallinsa eli tilaaja-tuottaja-mallin ja pormestarimallin tulevaisuutta. Arviointi toteutetaan vuonna 2014 yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

- Tampereen on syytä harkita vakavasti tilaaja-tuottaja-mallista luopumista ja kaupungin organisaation yksinkertaistamista. Malli on tuonut mukanaan hyviä toimintatapoja, mutta koko organisaation kattavana rakenteena se on raskas ja monin osin epäkäytännöllinen, Marin arvioi.

- Esimeriksi Oulun kaupunki on luopunut tilaaja-tuottaja-mallistaan. Tampereenkaan ei tule pitää mallista kynsin hampain kiinni vaan etsiä rohkeasti parempia tapoja järjestää toimintaansa. Sote-uudistus ja kaupungin toimintamallin arviointi tarjoavat tähän nyt oivan mahdollisuuden, Marin jatkaa.

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Apulaispormestarit, Tilaaja-tuottaja-malli