SDP:n Marin: Palestiinan tunnustaminen olisi askel oikeaan suuntaan

Share |

Tiistai 7.10.2014 - Tiedote


SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin tyrmää Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin jyrkät kannat Israel-Palestiina-kysymyksessä. Räsänen ja Östman tuomitsevat tiedotteissaan kovasanaisesti Ruotsin aikeet Palestiinan valtion tunnustamisesta ja vaativat, ettei Suomi seuraa samalla linjalla.

- Näyttää vahvasti siltä, että KD:lla on Raamattu silmien edessä Israel-Palestiina-kysymyksessä. Palestiinan valtion tunnustamisen ja kahden valtion politiikan rinnastaminen terrorismin tukemiseen ja antisemitismin edistämiseen, on yksisilmäistä, suorastaan sokeaa politiikkaa, ja kertoo ennen kaikkea kristillisdemokraattien omasta asennemaailmasta, Marin katsoo.

- Nyt on vihdoin tunnustettava, ettei tähän asti harjoitettu politiikka ole toiminut. Konfliktit ovat kärjistyneet, eikä alueelle ole saatu luotua vakautta. Ainoa tapa rakentaa kestävää rauhaa, on turvata sekä israelilaisille että palestiinalaisille suvereeni oikeus omaan alueeseen ja valtioon. Pelkät puheet kahden valtion mallista eivät enää riitä vaan tarvitaan myös tekoja. Palestiinan valtion tunnustaminen olisi askel oikeaan suuntaan, Marin linjaa.

Avainsanat: Tiedote, SDP, Ulkopolitiikka, Israel, Palestiina, Päivi Räsänen, Peter Östman