Sanna Marin: SDP ei hyväksy soidensuojeluohjelman jäädyttämistä

Share |

Torstai 16.10.2014 - Tiedote


SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on tyrmistynyt ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen päätöksestä jäädyttää lähes valmis soidensuojeluohjelma. Ohjelma sisältyy hallitusohjelmaan ja sen toteuttamisesta on tehty hallituksen periaatepäätös vuonna 2012.

- SDP ei hyväksy pitkään valmisteilla olleen soidensuojeluohjelman yksipuolista romuttamista ja tulemme nostamaan asian esiin hallituksessa. Luonnonsuojelua ei yksinkertaisesti voi jättää vapaaehtoisuuden varaan, varsinkaan kun vastassa ovat kovat taloudelliset intressit, Marin kommentoi.

- Soidensuojelun täydennysohjelmaa on valmisteltu vuosia ympäristöministeriössä hallituksen yhdessä sopimien pelisääntöjen mukaisesti. On hyvin erikoista, että ympäristöministeri Grahn-Laasonen on nyt kävelemässä yhteisten linjausten yli ja heittämässä pitkäjänteisen työn romukoppaan, Marin jatkaa.

- Suomen suoluonto on erityisen herkkä ja uhanalaisten suolajien määrä on kasvanut vauhdilla. Näyttää vahvasti siltä, että Grahn-Laasonen on enemmän innoissaan puolueensa norminpurkutalkoista kuin ympäristöministerin tehtävän asianmukaisesta hoidosta, Marin huomauttaa.

dsc_0527_046.jpg

Kuva: SDP / Jukka-Pekka Flander

Avainsanat: Tiedote, SDP, Ympäristö, Sanni Grahn-Laasonen, Soidensuojeluohjelma