Vaalipäälliköltä: Tasa-arvo tarvitsee puolustajansa

Share |

Tiistai 14.4.2015 - Vaalipäällikkö Pirita Ruokonen


Aikuisena olen ymmärtänyt, kuinka hyvä lapsuuteni olikaan. Meidän perheemme ei matkustanut etelän lämpöön, mutta meillä oli lämmin kotona. Meillä ei ollut uusimman trendin mukaisia vaatteita päällä, mutta aina siistit ja puhtaat. En saanut koskaan toivomaani Barbien picnic-autoa, mutta minulla oli leluja. Eikä minun tarvinnut koskaan olla nälissäni. Olen saanut elää turvallisen lapsuuden ja tuntea oloni rakastetuksi. Ja kotona opin, että minulla on mahdollisuus ja vapaus valita, mitä minusta tulee isona. Että minusta voi tulla "ihan mitä vaan".

Olen saanut oppia myös, että yksilön vapaus ei riitä. Vapauden pitää olla mahdollinen kaikille. Se on mahdollista vain tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, joka takaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet oman elämän rakentamiseen. Kenenkään tausta ja varallisuus ei saa asettaa häntä elämässä toista heikompaan tai parempaan asemaan.

Eduskuntaan on valittava päättämään yhteisistä asioista ihmisiä, jotka kantavat vastuuta siitä, että yhteiskunta varmistaa jokaiselle ihmiselle sellaisen turvaverkon, jonka hän sillä hetkellä tarvitsee. Turvaverkon, joka kantaa mutta myös kannustaa jokaista tekemään ja yrittämään parhaansa. Kun Sanna viime kesänä kysyi, lähtisinkö hänen vaalipäällikökseen, en epäröinyt hetkeäkään. Tiedän, että hän rakentaa teoissaan ja sanoissaan sellaista yhteiskuntaa, jossa ketään ei jätetä.

Kuluneiden kuukausien aikana olen saanut todistaa, että kanssani samoin ajattelee huomattava joukko ihmisiä. Meillä on pian takanamme ikimuistoinen kampanja, johon osallistuneista tiimiläisistä en voisi olla ylpeämpi. Iloinen asenne on näkynyt kaikessa tekemisessä. Pirkanmaata kiertäessämme olemme kohdanneet lukuisia ihmisiä, jotka ovat antaneet niin kannustavia sanoja kuin haastaneet keskusteluihin eri asioiden ympärillä. Mitä lähemmäksi vaalit ovat käyneet, sitä enemmän olemme saaneet voimaa tekemiseen kaikilta teiltä, jotka olette tulleet kertomaan, että haluatte Sannan eduskuntaan. Te olette olleet kampanjamme voimavara silloin, kun väsymys on tuntunut jaloissa.

On ollut suuri ilo toimia Sannan vaalipäällikkönä. Ensi sunnuntaina kävelen ääniuurnille antamaan viimeisen panokseni tähän kampanjaan. Toivon, että teet samoin. Antamalla äänen Sannalle vaikutamme yhdessä siihen, että vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat yhteiskuntamme kantava voima jatkossakin.

marin2015.jpg

Avainsanat: Eduskuntavaalit 2015, Sanna Marin