Marinille ja Nurmiselle yhteinen poliittinen avustaja

Share |

Maanantai 7.9.2015 - Tiedote


SDP:n kansanedustajien Sanna Marinin ja Ilmari Nurmisen poliittisena avustajana toimii syyskuun alusta lähtien yhteiskuntatieteiden kandidaatti Maria Rytkönen. Marin ja Nurminen valittiin eduskuntaan Pirkanmaalta viime keväänä. Tuoreet kansanedustajat pitävät tärkeänä, että yhteisen avustajan myötä he voivat tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä koko Pirkanmaan hyväksi.

Rytkönen siirtyy sosialidemokraattien eduskuntaryhmän kansliaan Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otukselta, jossa on tutkinut muun muassa koulutuksen periytyvyyttä, opiskelukykyä ja ammatti-identiteettiä. Hänet tunnetaan koulutuspolitiikan asiantuntijana, mutta myös aktiivisena sosialidemokraattisena vaikuttajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

- Maria on asiantunteva toimija ja perehtynyt laajasti varsinkin koulutuspoliittisiin kysymyksiin. Tämä on tärkeää sillä suomalaisella koulutuksella ja osaamisella on keskeinen rooli tulevaisuuden menestyksen rakentamisessa. Marialla on myös kykyä analysoida yhteiskunnallisia muutoksia ja luoda tulevaisuuteen katsovia ratkaisuja. On hienoa saada hänestä työpari, sanoo tamperelainen kansanedustaja Marin.

Lahtelainen Rytkönen viimeistelee yhteiskuntatieteiden sekä koulutussosiologian ja -politiikan maisterin tutkintojaan Jyväskylän yliopistossa. Kuluvan vuoden hän on toiminut Sosialidemokraattisten opiskelijoiden ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

- Olemme tehneet Marian kanssa yhteistyötä jo usean vuoden ajan ja olen iloinen saadessani työskennellä hänen kanssaa nyt eduskunnassa. Hän on ammattitaitoinen, pidetty ja luotettava avustaja, joka tuntee meidät ja tapamme toimia jo valmiiksi, iloitsee Ilmari Nurminen.

Sanna Marin on SDP:n varapuheenjohtaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hänet valittiin keväällä eduskuntaan Pirkanmaan suurimmalla äänimäärällä. Ilmari Nurminen on kansanedustajuuden ohella tunnettu toimimisesta omaishoitaja- ja vanhusjärjestöissä. 24-vuotias Nurminen on eduskunnan nuorin kansanedustaja.