SDP:n Marin torjuu hallintarekisterin käyttöönoton

Share |

Perjantai 2.10.2015 - Tiedote


SDP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Sanna Marin tyrmää hallituksen aikeet ottaa käyttöön kiistelty hallintarekisteri. Hallitus on sallimassa omistusten piilottamisen ulkomaille valtiovarainministeriön virkamiesten valmisteleman hallintarekisterin avulla. Rekisteriä on ajanut voimakkaasti erityisesti Finanssialan keskusliitto.


- SDP on systemaattisesti vastustanut hallintarekisterin käyttöönottoa. On selvää, että omistusten seuraaminen vaikeutuu merkittävästi päätöksen myötä, Marin sanoo.


Hallintarekisteriä ovat vastustaneet muun muassa poliisi, syyttäjälaitos ja eri oikeusviranomaiset, jotka katsovat sen lisäävän rahanpesua ja rikollista toimintaa. Myös valtiovarainministeriön vero-osasto ja verohallinto ovat aiemmin vastustaneet hallintarekisteröinnin sallimista, koska sen katsotaan helpottavan veronkiertoa.


- Hallitus on valitsemassa omistusten salaamisen, rahanpesun ja veronkierron tien. Hallintarekisterin käyttöönotto on torjuttava. Pörssiomistusten piilottamisen salliminen on järjetöntä ja nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, että esitys kaatuu, Marin kommentoi.