SDP:n kansanedustajat: Valtion tuettava Tamperetta Microsoftin irtisanomisissa

Share |

Keskiviikko 25.5.2016 - Tiedote


SDP:pirkanmaalaiset kansanedustajat Sanna Marin ja Ilmari Nurminen toivovat valtiolta nopeita toimia Microsoftin irtisanottujen työllistymisen helpottamiseksi. Microsoft ilmoitti tänään lopettavansa toimintansa Tampereella.

- Microsoft Mobilen toiminnan loppuminen Tampereella on todella kova isku niin yhtiön työntekijöille kuin Tampereen kaupungille. On selvää, että kaupunki tarvitsee valtion tukea muutoksen keskellä. Odotan pääministeri Juha Sipilältä selkeitä toimia, joilla edesautetaan työnsä menettävien ihmisten uudelleen työllistymistä ja tuetaan Tampereen kaupunkia vaikeassa tilanteessa, kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin kommentoi.

Kansanedustajat muistuttavat, että Tampereen työttömyystilanne on jo nyt suurten kaupunkien pahimpia. Tampereen työttömyysaste on jo pitkään ollut 18 prosentin tuntumassa ja Pirkanmaalla se oli huhtikuussa 15 prosenttia.

- Nyt tarvitaan Microsoftin, valtion ja Tampereen seudun yhteisiä toimia vaikean tilanteen ratkaisemiseksi. Tampereen seudulla on paljon ict-osaamista, yritystoimintaa ja myös mahdollisuuksia uudelleen työllistymiseen. Valtion on nyt tuettava Tamperetta samoin kuin se on tukenut myös muita paikkakuntia vastaavassa tilanteessa, kansanedustaja Ilmari Nurminen sanoo.