Valtuuston puheenjohtaja Marin vaatii selvitystä Kansi ja Areena -hankkeesta

Share |

Perjantai 3.6.2016 - Tiedote


Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd) vaatii kaupungilta selvitystä Kansi ja Areena -hankkeen mahdollisista epäselvyyksistä. Aamulehti uutisoi tänään, että valtuutetut olisivat joutuneet päättämään hankkeesta ainakin osittain virheellisten sijoittajatietojen varassa.

- Pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok) on annettava valtuustolle selvitys mahdollisista hankkeeseen liittyvistä epäselvyyksistä. Valtuutetuille on selvitettävä onko valtuusto joutunut tekemään päätöksen osittain virheellisten tietojen varassa. Jo epäselvyys asiassa on vakava kysymys ja horjuttaa päätöksenteon uskottavuutta, Marin sanoo.

Marin katsoo, että tilanne on hankala myös sen vuoksi, etteivät valtuutetut voi kommentoida kokouksen kulkua tai käytyä keskustelua, koska asia käsiteltiin suljetuin ovin.

- On syytä pohtia, onko lainsäädännössä päivittämisen tarvetta. Sellaiset hankkeet, joissa on mukana sekä julkisia että yksityisiä toimijoita tulevat todennäköisesti lisääntymään ja on kestämätöntä, jos päätöksenteko tulee tämän seurauksena siirtymään entistä enemmän suljettujen ovien takana tapahtuvaksi. Lähtökohta on ja pitää vastakin olla, että päätöksenteko on avointa ja läpinäkyvää, Marin katsoo.

dsc_0726_093.jpg

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto