Sosialidemokratia on antirasistinen liike

Share |

Torstai 23.6.2016 - Sanna Marin


Sosialidemokratian perusta on tasa-arvon edistämisessä ja ihmisoikeuksien kunnioittamisessa. Kaiken toimintamme niin hallituksessa kuin oppositiossa, niin Suomessa kuin kansainvälisillä areenoilla, on nojattava vahvasti arvoihimme. Näistä keskeisimpiä ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Tähän myös jokainen meistä on sitoutunut tullessaan mukaan sosialidemokraattiseen puolueeseen ja liikkeeseen.

Kansanedustaja Maria Tolppasen siirtyminen perussuomalaisista Sdp:n eduskuntaryhmään on herättänyt ymmärrettävästi ristiriitaisia tunteita. Hän on aiemmin tehnyt rasistisia ulostuloja ja kirjoittanut rasistisia tekstejä. Viimeisimmistä on vain vähän aikaa. Näihin on nyt tehtävä selvä pesäero.

Puolueen vaihtaminen on aina tunteita herättävä teko. Uskon, että Maria on pohtinut ryhmän vaihtamista huolella ja ymmärtää, että tullessaan osaksi sosialidemokraattista liikettä hän allekirjoittaa sen arvot ja sitoutuu toimimaan niiden mukaisesti. Ensimmäinen näytön paikka tästä oli eilen, kun hän äänesti täysistunnossa hallituksen esityksiä muun muassa perheenyhdistämisen kiristyksiä vastaan.

Luottamuksen rakentaminen on pitkä tie. Vaatii rohkeutta muuttaa näkemyksiään ja ottaa vastaan ihmisten palaute tämän seurauksena. Tämä rohkeus ansaitsee myös vastaantulon ja luottamuksen. Itse haluan toivottaa Marian tervetulleeksi mukaan sosialidemokraattiseen liikkeeseen tekemään työtä yhteisten arvojemme eteen.

Lopuksi haluan todeta, että tärkeämpää kuin yksittäisen henkilön menneisyyden ja toiminnan arviointi tilanteesta riippumatta, on luottamus puolueen linjaan niiden arvojen puolustajana, joihin olemme sitoutuneet. SDP on antirasistinen, ihmisoikeuksia kunnioittava ja edistävä puolue ja tämän on näyttävä kaikessa toiminnassamme.

_MG_3917.jpg

Avainsanat: SDP, Arvot, Maria Tolppanen