SDP:n Marin tukee Tuomiojan ajatusta punavihreän yhteistyön vahvistamisesta

Share |

Sunnuntai 11.9.2016 - Tiedote


SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin pitää Erkki Tuomiojan (sd.) avausta punavihreän yhteistyön vahvistamisesta tervetulleena. Tuomioja on esittänyt SDP:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton välisen ohjelmallisen ja muun yhteistyön vahvistamista. Marin otti kantaa asiaan puhuessaan Raision Sosialidemokraattien 110-vuotisjuhlassa tänään iltapäivällä.

- Tuomiojan avaus ansaitsee vakavan pohdinnan, sillä aidolle poliittiselle vaihtoehdolle on kysyntää ja tarvetta. On selvää, että saadaksemme politiikan kurssia muutettua, on meidän kyettävä keräämään rinnallemme kaikki ne yhteiskunnalliset muutosta hakevat voimat, jotka jakavat arvomme ja tavoitteemme oikeudenmukaisemmasta ja kestävämmästä tulevaisuudesta, Marin katsoo.

Marin katsoo, että vaikka yhteistyön lisääminen nykyisten oppositiopuolueiden kesken on toivottavaa, ei SDP:n kannata pois sulkea yhteistyötä muidenkaan puolueiden osalta.

Neljä tavoitetta politiikan kurssin muuttamiseksi

Marin linjasi puheessaan neljä painopistettä SDP:n tulevaisuuspolitiikalle. Näitä ovat kestävä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen, sosiaaliturvan uudistaminen sekä Suomen elinkeinorakenteen monipuolistaminen.

- Nähdäkseni oleellista on, että uudistamme yhteiskuntaa ilmastollisesti ja ympäristöllisesti kestävään suuntaan samaan aikaan, kun vahvistamme ja monipuolistamme Suomen elinkeinorakennetta ja luomme mahdollisuuksia uuteen työhön. Yhteiskunnan sisällä keskeisin haasteemme on eriarvoistumiseen puuttuminen sekä tulo- ja hyvinvointierojen tasaaminen, Marin linjaa.

Kyllä jäsenäänestykselle

Marin otti puheessaan vahvasti kantaa myös puolueen toimintatapojen uudistamisen puolesta. Hän esittää neuvoa antavan jäsenäänestyksen käyttöönottoa puoluejohdon valinnassa.

- Näkisin mielelläni päivän, jolloin puolueen jäsenet pääsevät äänestämään puoluejohdosta ja evästämään asiassa päätöksen tekevää puoluekokousta, Marin summaa.