Ala-arvoista toimintaa Tamperelaiselta!

Share |

Maanantai 17.10.2016 - Sanna Marin


Viime viikolla Tamperelainen pyysi minulta vastinetta Sari Tanuksen (kd) äitiyslakia koskevaan näkökulma-haastatteluun. Istun lakivaliokunnassa, joka käsittelee kansalaisaloitetta äitiyslaiksi, joten totta kai suostuin pyyntöön. Lakivaliokunta on jo aiemmin kiinnittänyt mietinnössään huomiota naisparien lasten heikkoon oikeudelliseen asemaan.

Luettuani haastattelun lehdestä yllätyin, että samalla sivulla Tamperelainen tuomitsee pääkirjoituksessaan asiasta käytävän keskustelun ”äitiys-höpötyksenä” ja kansanedustajien kommentoinnin aiheesta argumentilla, että eikö kansanedustajilla ole parempaa tekemistä kuin puhua äitiyslaista. Lehti syytti poliitikkoja ”mediaseksikkään teeman taakse piiloutumisesta sekä talous- ja työllisyyshuolien unohtamisesta”. Lisäksi haastattelussani oli lehden toimesta virhe, jossa äitiyslaki oli muutettu sanaksi poikkeuslaki. Kyseessä ei ole poikkeuslaki.

Päätoimittaja Karri Kannalalla on oikeus kirjoittaa äitiyslaista, mitä haluaa. Sen sijaan pidän törkeänä, että lehti tuomitsee aiheesta käytävän keskustelun, kun se on ensin itse valinnut uutisoida siitä ja pyytänyt kansanedustajilta haastattelua nimenomaan tästä kysymyksestä. Jos päätoimittaja Kannala pitää äitiyslakia turhana keskustelun aiheena, ei hänen kannattaisi laittaa toimittajaansa tekemään juttuja siitä. 

Olen kirjoittanut ja pitänyt eduskunnassa lukuisia puheenvuoroja talous- ja työllisyyspolitiikasta ja Tamperelaisella on täysi mahdollisuus pyytää haastattelua näistä aiheista. Yhtälailla olen puhunut systemaattisesti lainsäädännön korjaamisesta ihmisoikeuksia kunnioittavaksi, enkä ole Kannalan kanssa samaa mieltä siitä, että ihmis- ja perusoikeudet olisivat toissijaisia talous- ja työllisyyskysymyksiin nähden. Politiikkaan mahtuu useampi agenda samanaikaisesti.

Tamperelaisen linja on ollut toisinaan ala-arvoinen nykyisen päätoimittajan otettua ohjat, eikä lauantainen pääkirjoitus ja toiminta ole valitettavasti poikkeus. Hävetkää Tamperelainen!

Marin-kasvo.jpg

Avainsanat: Tamperelainen, Pääkirjoitus, Karri Kannala, Äitiyslaki