Kolme hyvää sosialidemokraattia!

Share |

Keskiviikko 4.1.2017 - Sanna Marin


SDP:n puoluekokous on alkuvuoden kiinnostavin ja tärkein poliittinen tapahtuma. Lahdessa 3.-5. helmikuuta valitaan uusi puoluejohto sekä käsitellään puolueen periaateohjelma ja kentän kokoukselle tekemät 208 aloitetta. Sosialidemokraattien kannatus on korkealla ja puolueen puheenjohtajan valinnalla on painoarvoa koko Suomen näkökulmasta. Seuraava pääministeri voi hyvinkin olla sosialidemokraatti.

SDP:n puheenjohtajan paikkaa tavoittelee nyt kolme motivoitunutta ja aatteellista sosialidemokraattia, kun Tytti Tuppurainen ilmoitti pitkän pohdinnan jälkeen pyrkivänsä puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja Antti Rinne kertoi jatkoaikeistaan puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka ilmoittautui mukaan kisaan pian tämän jälkeen. Millaisista henkilöistä puoluekokousedustajat sitten tekevät valintansa? 

Moni asia tukee puheenjohtaja Antti Rinteen valintaa jatkokaudelle. Vaikean alun jälkeen hän on saanut hyvän otteen puolueesta ja kannatus on korkealla. Moni puoluekokousedustaja pohtiikin, miksi vaihtaa puheenjohtajaa kun ihmisten luottamus sosialidemokraatteihin on vahvistunut ja puolue on ennakkosuosikki huhtikuun kuntavaaleissa. Hän on myös valmiimpi puheenjohtajaksi nyt kuin viime puoluekokouksessa. Antilla on vahvaa tukea puolueen ruohonjuuritasolla ja muiden velvollisuuksiensa ohella hän kiertää ahkerasti kenttää. Tästä hän onkin saanut paljon kiitosta. Moni puheenjohtajakisaa toivonut on arvioinut istuvan puheenjohtajan heikkoudeksi sen, ettei hän olisi uskottava pääministeriehdokas. Itse olen eri mieltä. Vaikka Antti ei ole luontainen esiintyjä, hän erottuu edukseen aitoudellaan ja lähestyttävyydellään. Hän on myös kolmikosta ainoa, jolla on ministerikokemusta.

Toisen kauden oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen toimii Demarinaisten puheenjohtajana ja istuu puoluehallituksessa toista kautta. Vaikka olen tiennyt Tytin pitkään, olen tutustunut häneen kunnolla vasta aloittaessani kansanedustajana sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä. Olen oppinut arvostamaan Tyttiä paljon toimiessani hänen kanssaan suuressa valiokunnassa ja puoluehallituksessa. Hän on yhteistyökykyinen, osaava ja asioihin perehtyvä toimija. Hän on myös vahva arvopoliitikko, joka ei kumartele ketään vaan puolustaa järkähtämättä niitä asioita, joihin uskoo. Sosialidemokraattien parhaimmistoa, ehdottomasti.

Puolueen jäsenenä vasta muutaman vuoden ollut entinen toimittaja Timo Harakka on puheenjohtajan tehtävään kokemattomin, mutta selvästi poliittisesti lahjakas toimija. Hän on tehnyt hyvää työtä eduskuntaryhmän veroasioista vastaavana kansanedustajana ja hallitsee talouskysymykset hyvin. Timo on kunnianhimoinen, retorisesti lahjakas ja kolmikon vahvin esiintyjä. Parhaimmillaan hän voi innostaa uusia ihmisiä mukaan sosialidemokraattiseen liikkeeseen ja edustaa itseään suurempaa muutosta.

SDP ansaitsee rakentavan ja hyvähenkisen puheenjohtajakampanjan, jossa keskitytään ehdokkaiden vahvuuksiin ja vaihtoehtoihin. Kävi puoluekokouksessa miten tahansa, olen varma, että saamme hyvän puheenjohtajan ja meillä on mahdollisuus nousta suurimmaksi puolueeksi seuraavissa kunta- ja eduskuntavaaleissa.

IMG_1380.JPG

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Puheenjohtaja, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Timo Harakka