Äänestä huomenna koulutuksen ja sivistyksen puolesta!

Share |

Lauantai 8.4.2017 - Sanna Marin


Kuntavaalit ovat tärkeä taitekohta. Ne ajoittuvat eduskuntavaalikauden puoliväliin ja määrittävät osaltaan loppukauden nuotin. Kuntavaaleissa ratkaistaan se, millaiseksi tulevaisuuden kunta muotoutuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja maakuntauudistuksen puristuksissa. Kuntiin tarvitaan nyt valtuutettuja, jotka ottavat kuntakentän haltuun muutosten keskellä.

Tulevaisuuden kunnan keskeisiksi tehtäviksi jäävät erityisesti elinvoimasta, sivistyksestä ja alueen kehittämisestä huolehtiminen. Nämä kysymykset korostuvat tulevaisuudessa riippumatta sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksesta. Erityisesti kaupunkien rooli koko Suomen elinvoiman ja menestyksen kannalta tulee olemaan vaistaisuudessakin merkittävä.

Suomen kaltaisessa pienessä ja Euroopan laidalla olevassa maassa elinvoimaa ei voida erottaa kunnan toisesta merkittävästä tehtävästä eli sivistyksestä. Olemme juuri niin vahvoja kuin kansakuntamme on osaava. Korkean osaamisen sekä laadukkaan tutkimuksen ja kehityksen siemenet kylvetään kuntien päiväkodeissa, peruskouluissa sekä lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kuntapäättäjien vastuu on suuri.

SDP on sivistyspuolue. Haluamme turvata kaikille lapsille oikeuden päivähoitoon ja varhaiskasvatukseen riippumatta vanhempien asemasta työmarkkinoilla. Myös työttömien lapset ansaitsevat parhaat mahdolliset lähtökohdat elämälleen. Haluamme laajentaa koulutuksen maksuttomuuden varhaiskasvatukseen. Haluamme, että Suomessa on tulevaisuudessakin maailman paras peruskoulu. Haluamme, että jokainen nuori pääsee toiseen asteen koulutukseen ja myös valmistuu sieltä. Kehitämme nuorisotakuuta, koska yhtään nuorta ei ole varaa menettää.

Kuntavaalit ovat mitä suurimmassa määrin sivistysvaalit. Siksi on tärkeää valita kuntien valtuustoihin päättäjiä, jotka ymmärtävät sivistyksen ja osaamisen merkityksen muuttuvassa maailmassa.

Suomi ei nouse leikkaamalla tai pidentämällä mekaanisesti siivoojien ja sairaanhoitajien työaikaa. Suomi nousee samalla yksinkertaisella reseptillä, jolla pohjoismainen hyvinvointivaltio rakennettiin: vahvalla osaamisella ja muita paremmalla koulutuksella.

Äänestä huomenna 9.4. Sosialidemokraatteja - koulutuksen ja sivistyksen puolesta!

_MG_2419.JPG

Avainsanat: Kuntavaalit, Koulutus, SDP