Hyvä media, kuka kysyisi, miksi ahdistelet?

Share |

Keskiviikko 18.10.2017 - Sanna Marin


Hyvä media, arvoisat toimittajat,

On tärkeää, että olette tarttuneet Me too -kampanjaan ja haluatte tehdä seksuaalisen ahdistelun näkyväksi yhteiskunnassa. Asiasta on puhuttava, sillä ongelma on laaja ja lähes jokainen nainen on kokenut seksuaalista ahdistelua ja häirintää useasti elämänsä aikana. Lehtien palstoilla onkin kirjoitettu varsin kattavasti kokemuksista seksuaalisesta häirinnästä. Kiitos myös naisille siitä, että olette jakaneet kipeitä muistojanne ja kokemuksianne julkisesti.

Toivoisin kuitenkin, että uhrikertomusten rinnalle tuotaisiin toinen narratiivi. Toivoisin, että kysyisitte ahdistelijoilta, miksi ahdistelette ja häiritsette? Ongelman ydin kun on tekijöissä, niissä jotka ahdistelevat.

Aivan kuten perheväkivalta ei ratkea kysymällä uhrilta, miten ja miksi sinua hakataan, ei ahdistelu lopu hämmästelemällä ja kummastelemalla, että Suomessa(kin) ahdistelu on laaja ilmiö ja teot ovat törkeitä. Siksi fokus pitäisi siirtää uhrikertomuksista tekijöihin. Niihin, jotka ahdistelevat ja sortavat.

Hyvä media, kiitos että ymmärrät. Jään odottamaan seksuaalisen ahdistelun ongelmaan pureutuvia jatkokertomuksia.

Terveisin,

nainen muiden joukossa, jota on ahdisteltu lukemattomin tavoin ja, joka on jo pienenä oppinut arvioimaan häirintään ja väkivaltaan johtavia riskitekijöitä eli opetettu pelkäämään ympäristöään.

 

_MG_2419.JPG

Avainsanat: Me too -kampanja, #metoo, seksuaalinen häirintä