Kansanedustajat: Suomen vaadittava Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset oppositiota vastaan

Torstai 5.5.2016 - Tiedote

Kansanedustajat Li Andersson (vas), Sanna Marin (sdp), Erkki Tuomioja (sdp), Ozan Yanar (vihr) vaativat Suomea tuomitsemaan Turkin valtapuolueen AKP:n hyökkäykset maan oppositiota vastaan. Kansanedustajat tapasivat tiistaina alkuviikosta Turkin oppositiopuolue HDP:n kansanedustajan Feleknas Ucan. Uca kertoi erimielisyyksien yltyneen fyysisiksi Turkin eduskunnassa ja joutuneensa itse yhdessä HDP:n muiden kansanedustajien kanssa pahoinpitelyn kohteeksi parlamentissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Turkki, Suomi, EU, Viisumivapaus, Ihmisoikeudet, Demokratia

Uudistuminen tulevaisuuspuolueeksi vaatii uskottavan ympäristö- ja ilmastopolitiikan linjan

Keskiviikko 10.2.2016 - Sanna Marin

Ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ovat aikamme suurimpia ongelmia. Tämän vuoksi sosialidemokratian on kyettävä tarjoamaan uskottava näkemys ja linja ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi.

Lue lisää »

Avainsanat: Ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, SDP, Sosialidemokratian tulevaisuus, Uusi Aalto -seminaari

Irti apatiasta - Kymmenen askelta sosialidemokratialle Suomessa

Perjantai 25.9.2015 - Sanna Marin

Julkistin viime lauantaina 19. syyskuuta Tampereella kymmenen teesiä sosialidemokraattisen politiikan, toimintatapojen ja liikkeen uudistamiseksi. Ne eivät ole kaiken kattavia, eivät valmiita, eivätkä ainoita, jotka pitää esittää. Ne ovat keskustelunavaus sosialidemokratian suunnasta ja toivon, että ne myös herättävät keskustelua, kritiikkiä, vastaväitteitä, uusia avauksia ja lopulta myös yhteisiä näkemyksiä niistä tavoitteista, joita meidän pitäisi liikkeenä ja puolueena asettaa.

Lue lisää »

Avainsanat: Sosialidemokratia, SDP, Tulevaisuus, Politiikka

Lisää jäsendemokratiaa demarit!

Sunnuntai 1.12.2013 - Sanna Marin

Sosialidemokraattien puoluevaltuusto kokoontui tänä viikonloppuna Salossa. Asialistalla oli paljon isoja kysymyksiä kuten puolueen eurovaaliehdokkaiden asettaminen sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely. Poliittisen tilanteen osalta käytiin keskustelua niin hallituksen rakennepaketista kuin puolueen tilasta...

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Jäsendemokratia, Demokratia, Puoluevaltuusto

Demokratiatyö käynnistyy Tampereella

Lauantai 19.10.2013 - Sanna Marin

Kuluneella viikolla on vietetty Euroopan laajuista paikallisdemokratiaviikkoa ja torstaina 17. lokakuuta ensimmäistä kertaa myös kansallista demokratiapäivää. Tämän vuoden teemoina olivat aktiivinen kansalaisuus, äänestäminen ja osallistuminen. Demokratiaviikko näkyi myös Tampereella. Kaupunki järjesti asukkailleen muun muassa demokratiavisan, valtuuston puheenjohtajan sähköisen kyselytunnin ja kansainvälisen asukasillan. Myös ministeriöiden kansliapäälliköt olivat tavattavissa Tampereella Avoin hallinto -kampanjan tiimoilta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Tampere mukaan kuntalaisaloite.fi verkkopalveluun!

Keskiviikko 14.8.2013 - Sanna Marin

Aamulehti uutisoi 12. elokuuta, ettei Tampere olisi lähdössä mukaan kuntalaisaloite.fi verkkopalveluun. Jos tämä on Tampereen kaupungin linja, on se ehdottomasti muutettava!

Tampereen pääpuolueet sopivat pormestariohjelmaneuvotteluissa, että kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia parannetaan tällä valtuustokaudella. Koalition ohjelmaan kirjattiin nippu erilaisia  suoran ja edustuksellisen demokratian välineitä, joilla tavoitteeseen vastataan. Ohjelmassa todetaan muun muassa, että suoraa demokratiaa vahvistetaan kehittämällä verkko-osallistumista...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Tampereesta asukasdemokratian mallikaupunki

Tiistai 6.8.2013 - Sanna Marin

(Kolumni Tampereen ylioppilaslehti Aviisissa 8/2013)

Kuntademokratiasta ja ihmisten osallisuudesta puhutaan aina muutama viikko vaalien jälkeen kun poliitikot ja media kerääntyvät kauhistelemaan alenevaa äänestysprosenttia. Tämän jälkeen otsikot kuivuvat nopeasti kasaan ja keskustelu siirtyy kuntademokratiayksiköiden valmistelevien virkamiesten pöytälaatikoihin. Demokratian kehittäminen ja kuntalaisosallistuminen kuitataan pari kertaa vuodessa järjestettävillä asukasilloilla ja kaavojen valmisteluun liittyvillä kuulemistilaisuuksilla. Ehkä asiat voisivat olla myös toisin?

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Uutta osallistumista etsimässä

Maanantai 5.11.2012 - Sanna Marin

(Kolumni Demokraatissa 5.11.2012)

”Kunnallisvaaleissa todellinen jytky – äänestysprosentti 81,6”, miltä kuulostaisi? Syksyn 2012 kunnallisvaalit tullaan muistamaan paitsi perussuomalaisten noususta kuntapuolueeksi myös ennätyksellisen alhaisesta äänestysprosentista. Uurnille lähti vain 58,3 prosenttia suomalaisista. Tämä on 3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2008 ja 12,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Mitä oikein tapahtui?

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Äänestäminen, Demokratia

Laiskat, epäilevät ja vallankumoukselliset

Perjantai 2.11.2012 - Sanna Marin

(Vierailijakirjoitus Aamulehdessä 3.11.2012)

Kunnallisvaalit on nyt käyty ja valtuustoryhmät neuvottelevat Tampereen tulevaisuudesta Virastotalon viidennessä kerroksessa. Neuvottelujen tuoksinassa vaalien analyysi jää vallan ulkokehän vastuulle – rivivaltuutetuille, puolueiden kunnallisjärjestöille, tutkijoille, kuntalaisille ja työpaikkojen kahvipöytiin.

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Tampere, Äänestäminen, Demokratia

2011 - We gotta take the power back

Torstai 1.7.2010 - Sanna Marin

Suomalainen demokratia on jokseenkin vinksahtanutta. Eduskunta äänesti 1.7.2010 kahden uuden ydinvoimaluvan puolesta äänin 120−72 TVO:n luvalle ja 121−71 Fennovoiman luvalle. Kansan enemmistö on kuitenkin systemaattisesti vastustanut lisäydinvoiman rakentamista. Ydinvoimanvastaisen äänestyssitoumuksen oli 1.7. allekirjoittanut 33 033 ihmistä. Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjaa on viety eteenpäin 13 ympäristöjärjestön ja poliittisen nuorisojärjestön voimin...

Lue lisää »

Avainsanat: Demokratia, Suora vaikuttaminen, Vaalit

Vapaudesta

Torstai 23.4.2009 - Sanna Marin

Eri ihmiset määrittelevät vapauden hyvin eri tavoin. Minulle vapaus on vapautta tehdä ja saavuttaa asioita perhetaustasta, sukupuolesta ja muista taustatekijöistä riippumatta. Yhteiskunnan tehtävä on mahdollistaa yksilöiden vapaus, sillä vapautta rajoittavia mekanismeja voidaan poistaa vain yhteisesti sovittujen pelisääntöjen ja rakenteiden kautta. Demokraattinen päätöksenteko puolestaan oikeuttaa näiden rakenteiden syntymistä.

Lue lisää »

Avainsanat: Vapaus, ideologia, demokratia, arvot