Vaalipäälliköltä: Tasa-arvo tarvitsee puolustajansa

Tiistai 14.4.2015 - Vaalipäällikkö Pirita Ruokonen

Aikuisena olen ymmärtänyt, kuinka hyvä lapsuuteni olikaan. Meidän perheemme ei matkustanut etelän lämpöön, mutta meillä oli lämmin kotona. Meillä ei ollut uusimman trendin mukaisia vaatteita päällä, mutta aina siistit ja puhtaat. En saanut koskaan toivomaani Barbien picnic-autoa, mutta minulla oli leluja. Eikä minun tarvinnut koskaan olla nälissäni. Olen saanut elää turvallisen lapsuuden ja tuntea oloni rakastetuksi. Ja kotona opin, että minulla on mahdollisuus ja vapaus valita, mitä minusta tulee isona. Että minusta voi tulla "ihan mitä vaan".

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskuntavaalit 2015, Sanna Marin

Sanoista teoiksi - tähän sitoudun

Perjantai 13.2.2015 - Sanna Marin

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja ottaa vahvasti kantaa Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn tuoreessa kirjassa Kuka hullu haluaa poliitikoksi kansanedustajan palkkion suuruuteen. Katajan mielestä työstä saatava korvaus on liian pieni, eikä se houkuttele poliitikoiksi yhteiskunnan ”parhaaseen ainekseen” kuuluvia henkilöitä. Kansanedustajan peruspalkka on 6355 euroa ja se voi nousta kulukorvauksineen noin 8000 euroon kuukaudessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eduskuntavaalit, Kansanedustajan palkkio

Sosiaalipornoviikot ovat taas täällä

Keskiviikko 11.2.2015 - Sanna Marin

Eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja sen myötä lisääntyvät myös erilaiset paneelit ja keskustelutilaisuudet. Voisi olettaa, että näiden tilaisuuksien tarkoituksena olisi haastaa puolueita ja ehdokkaita kertomaan omat vaihtoehtonsa tärkeiden ja jokaisen meistä elämää koskettavien kysymysten ratkaisemiseksi. Siis, että paneeleissa puhuttaisiin politiikkaa ja arvioitaisiin ehdokkaiden kykyä ajaa tärkeinä pitämiään asioita politiikan areenoilla. Näin ei kuitenkaan aina ole. Toisinaan politiikka on kirosana poliittisissa vaalipaneeleissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskuntavaalit, Vaalipaneelit, Keskustelu, Politiikka

Hallituspohjasta on keskusteltava myös ennen vaaleja

Maanantai 4.8.2014 - Sanna Marin

Avasin keskustelun seuraavien eduskuntavaalien jälkeisestä hallituspohjasta toteamalla Aamulehdessä (29.7.), etten soisi Sdp:n enää istuvan kokoomusvetoisessa hallituksessa. Avaukseni herätti paljon keskustelua paitsi puolueiden eroista myös siitä, onko sopivaa keskustella tulevasta hallituspohjasta tai puolueiden yhteistyömahdollisuuksista ennen vaaleja.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eduskuntavaalit, Hallituspohja, Sdp

Jäsenäänestysten tulokset selvillä!

Tiistai 18.3.2014

Pirkanmaan ja Tampereen sosialidemokraattien jäsenäänestysten tulokset ovat selvillä. Pirkanmaalla äänestettiin kansanedustajaehdokkaista ja Tampereella puoluekokousedustajista. Äänestys järjestettiin sähköisesti 24.2.–9.3. ja uurnavaalina 13.–16.3.2014.

Oma sijoitukseni oli hyvä molemmissa vaaleissa. Kansanedustajaehdokasvaalissa Pirkanmaalta lohkesi 3. sija 2445 äänellä, ja puoluekokousedustajavaalissa 1. sija 4655 äänellä.

Suuri kiitos kaikille äänestäneille!

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Pirkanmaa, Tampere, Eduskuntavaalit, Puoluekokous

Tahdo meidät näkyväksi!

Torstai 20.2.2014 - Sanna Marin

Kun minä olin lapsi, ei meidän perhettä ollut olemassa. Meidät vaiettiin näkymättömäksi.

Kasvoin perheessä, jossa äidin ja isän sijaan vanhempina olivat äitini ja hänen naisystävänsä. Vaikka me olimme perhe, emme olleet sitä yhteiskunnan silmissä. Me olimme erilaisia, vääränlaisia, tai emme olleet ollenkaan. Vaikka perheessäni oli koko lapsuuteni ja nuoruuteni kaksi aikuista, oli äitini silti yksinhuoltaja. Meitä oli muka vain kaksi, vaikka meitä oikeasti olikin kolme...

Lue lisää »

Avainsanat: Tasa-arvo, Avioliittolaki, Politiikka, Eduskunta

« Uudemmat kirjoitukset