Tampereen palkkiosääntömuutos on huonoa hallintoa

Keskiviikko 20.12.2017 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 18.12. kokouksessaan poistaa kaupungin palkkiosäännöstä niin sanotun kolmen tunnin läsnäoloehdon. Ehto otettiin käyttöön edellisellä valtuustokaudella aiemmin tänä vuonna. Sen mukaisesti luottamushenkilölle on maksettu kokouspalkkion sijaan puolet palkkiosta, mikäli hän on poistunut kesken kokouksen tai mikäli hän ei ole ollut yli kolmea tuntia kestävässä kokouksessa vähintään kolmea tuntia läsnä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Palkkiosääntö

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.12.2016

Maanantai 19.12.2016 - Sanna Marin

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden neljättä valtuustovuotta. Vuoden 2016 aikana valtuusto on tämä kokous mukaan lukien kokoontunut yhteensä 13 kertaa eli yhtä monta kertaa kuin viime vuonna. Keskimäärin kokoukset ovat kestäneet noin 5 tuntia 26 minuuttia. Tämänkin vuoden pisin kokous oli 11 tuntia 20 minuuttia kestänyt marraskuun talousarviovaltuusto, joka oli tunnin lyhyempi kuin edellisenä vuonna. Vuoden lyhin kokous oli 2 tuntia 3 minuuttia kestänyt elokuun valtuusto. Yhteensä olemme viettäneet aikaa tässä salissa noin 65 tuntia 17 minuuttia, joka on 10 tuntia enemmän kuin vuonna 2015. Näissä tilastoissa ei ole vielä mukana tämän illan kokousta.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

10 vinkkiä valtuuston johtamiseen

Torstai 17.11.2016 - Sanna Marin

Olen toiminut kuluvan valtuustokauden 2013-2017 Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Alla kymmenen vinkkiäni valtuuston puheenjohtamiseen, jotka on julkaistu myös Demokraatissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Sanna Marin

Valtuuston puheenjohtaja Marin vaatii selvitystä Kansi ja Areena -hankkeesta

Perjantai 3.6.2016 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd) vaatii kaupungilta selvitystä Kansi ja Areena -hankkeen mahdollisista epäselvyyksistä. Aamulehti uutisoi tänään, että valtuutetut olisivat joutuneet päättämään hankkeesta ainakin osittain virheellisten sijoittajatietojen varassa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.12.2015

Maanantai 14.12.2015 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden kolmatta valtuustovuotta. Pidän poikkeuksellisesti valtuuston puheenjohtajan perinteisen puheenvuoron nyt kokouksen aluksi ja jälkeeni puhuu pormestari Ikonen. Kiitän teitä siis jo nyt hyvästä yhteistyöstä ja aktiivisesta keskustelusta tämän vuoden osalta, enkä usko, että vuoden viimeinen kokous muodostuu tässä mielessä poikkeukseksi!

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Tampereen kaupunginvaltuusto ei vietä tänä vuonna pikkujouluja

Perjantai 7.11.2014 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuusto ei syö tänä vuonna jouluillallista Raatihuoneella. Sen sijaan valtuusto pitää glögitilaisuuden virastotalolla vuoden viimeisen kokouksen yhteydessä 15. joulukuuta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Tunneliuutisointia 10 päivän ajalta

Torstai 28.2.2013 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto piti kolmannen kokouksensa 18. helmikuuta. Kokouksessa jätettiin myös valtuustoaloite koskien Rantaväylän tunnelia. Aloitteen on allekirjoittanut 35 valtuutettua eli enemmistö 67 henkisestä valtuustosta. Aloitteen esitys on, että Rantaväylän tunneli-investoinnista pitää luopua ja valtion kanssa tehdyt sopimukset irtisanoa. Keskeisinä perusteluina ovat heikko taloudellinen tilanne ja kaupungin korkea investointitaso. Aloitteen voi kokonaisuudessaan lukea esimerkiksi täältä.

Aamulehti on aktivoitunut tunneliuutisoinnissa aloitteen jättämisen jälkeen. Lehti uutisoi aiheesta jo ennen viime valtuuston kokousta, mutta keskityn nyt tarkastelemaan viimeisen kymmenen päivän uutisointia 19.-28. helmikuuta välisenä aikana. Tarkastelen etenkin etusivun, uutisten ja lehden näkökulma osion otsikointia sekä sitä, minkä sävyistä otsikointi on kokonaisuudessaan ollut. Lukijalta palstan sisältöä en sellaisenaan tarkasteluun ota, mutta lehden etusivulle tehdyt poiminnat lasken mukaan otsikointiin...

Lue lisää »

Avainsanat: Aamulehti, Rantaväylän tunneli, Kaupunginvaltuusto, Tampere

Tampereen sosialidemokraatit: Sanna Marin Tampereen valtuuston johtoon

Keskiviikko 9.1.2013 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi nousee sosialidemokraattien valtuutettu Sanna Marin, 27.  SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön edustajisto nimesi keskiviikkona yksimielisesti Marinin ehdokkaakseen valtuuston johtoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Sanna Marin, Kaupunginvaltuusto, SDP