SDP:n Marin ministeri Grahn-Laasoselle: Huomiosi on oikea, mutta neljä vuotta myöhässä

Torstai 3.1.2019 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ihmettelee opetusministeri Grahn-Laasosen lausuntoa Lahden lähihoitajaopiskelijoiden tilanteesta ja ammattiopetuksen puutteesta.

– Ministeri Grahn-Laasonen, nyt peili käteen. Huomiosi on oikea, mutta lähes neljä vuotta myöhässä. Asia on juuri näin kuten sanoit: 16-vuotiaat nuoret eivät ole valmiita yksinopiskeluun, vaan vaativat aikuisen läsnäoloa, opastusta, opetusta ja ohjausta. Mutta sitä kyllä syvästi ihmettelen, miksi ajoitte läpi jättimäiset säästöt, joilla nimenomaan vähennettiin aikuisten läsnäoloa, opastusta, opetusta ja ohjausta dramaattisesti? Puheenne ja tekonne ovat pahasti ristiriidassa, sanoo Marin.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Ammatillinen koulutus, Sanna Grahn-Laasonen

Sanna Marin Allianssin tilaisuudessa: SDP:n ratkaisut nuorten syrjäytymiseen

Perjantai 12.10.2018

Nuorten syrjäyttämisen taustalla olevat tekijät ovat laaja-alaisia ja monivaikutteisia. Siksi ratkaisujenkin pitää olla sellaisia. SDP haluaa tulevalla vaalikaudella tehdä politiikkaa, joka vahvistaa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä Suomessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Nuorten syrjäytyminen, Koulutus, SDP, Allianssi

Äänestä huomenna koulutuksen ja sivistyksen puolesta!

Lauantai 8.4.2017 - Sanna Marin

Kuntavaalit ovat tärkeä taitekohta. Ne ajoittuvat eduskuntavaalikauden puoliväliin ja määrittävät osaltaan loppukauden nuotin. Kuntavaaleissa ratkaistaan se, millaiseksi tulevaisuuden kunta muotoutuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja maakuntauudistuksen puristuksissa. Kuntiin tarvitaan nyt valtuutettuja, jotka ottavat kuntakentän haltuun muutosten keskellä.

Lue lisää »

Avainsanat: Kuntavaalit, Koulutus, SDP

SDP:llä on vaihtoehto ammatillisen koulutuksen leikkauksille

Keskiviikko 15.3.2017 - SDP:n ryhmäpuheenvuoro välikysymyskeskustelussa

Koulutus ja sivistys ovat yhteiskuntamme perusta ja edellytys sille, että pystymme huolehtimaan hyvinvoinnistamme myös tulevaisuudessa. Olemme juuri niin vahvoja kuin kansakuntamme on osaava.

Sipilän hallitus on leikannut kovalla kädellä suomalaisesta osaamisesta ja koulutuksesta. Se on poistanut työttömien lapsilta yhdenvertaisen oikeuden subjektiiviseen päivähoitoon ja kasvattanut varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja. Se on leikannut perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen valtionosuuksia, ryhmäkokojen pienentämiseen tarkoitettuja rahoja sekä laatuun ja tasa-arvoon suunnattuja avustuksia. Tämän seurauksena opetusryhmät ovat kasvaneet ja opettajat uupuneet. Korkeakoulutuksen leikkaukset ovat johtaneet irtisanomisiin ja koulutuksen laadun heikkenemiseen. Yhteiskuntamme köyhimmän väestöryhmän, opiskelijoiden, opintorahasta hallitus leikkasi neljäsosan.

Sosialidemokraatit ovat huolissaan suomalaisen koulutuksen tasosta ja suunnasta.

Teroitan vielä kerran hallituspuolueille: aiemmat leikkaukset eivät ole peruste leikata lisää. Päinvastoin.

 

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskunta, Välikysymys, Ammatillinen koulutus, Puheenvuoro, SDP

SDP:n Marin: Hallitus ajaa opiskelijat leipäjonoihin

Keskiviikko 9.3.2016 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää opintorahaan kaavailtua noin 25 prosentin leikkausta kohtuuttomana. Marin muistuttaa, että opiskelijat ovat jo nyt yksi suurimmista pienituloisten ryhmistä ja iso osa opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella. Opintorahan leikkaaminen reilulla 86 eurolla kuukaudessa vaikuttaa merkittävästi opiskelijoiden toimeentuloon ja tulee vaikeuttamaan erityisesti kasvavilla kaupunkiseuduilla asuvien opiskelijoiden elämää.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Opintotuki, Opiskelijat, Koulutus, Hallitus

Suomessa on koulutus- ja opiskelijavihamielinen hallitus

Tiistai 1.3.2016 - Sanna Marin

Suomen nykyinen hallitus on terästäytynyt erityisesti tulevaisuuden eväiden syömisessä. Se on leikannut ja leikkaa kovalla kädellä varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta. Siis siitä osaamispohjasta, minkä varaan Suomea tulisi rakentaa. Se kaventaa valinnoillaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia ja kehtaa perustella silpomistaan uudistusretoriikalla.

Lue lisää »

Avainsanat: Opintotuki, Opiskelijat, Koulutus, Hallitus, Roope Uusitalo

SDP:n Marin: Satonen voisi keskittyä omien joukkojensa kaitsemiseen

Lauantai 14.3.2015 - Tiedote 14.3.2015

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kritisoi tänään valtiovarainministeri Antti Rinnettä puoluepolitikoinnista ja koulutussäästöjen kaatamisesta. SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ei sulata Satosen syytöksiä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Arto Satonen, Alexander Stubb, Koulutussäästöt

Tällaisen Tampereen 4. luokkalaiset haluavat!

Tiistai 4.2.2014 - Sanna Marin

Tampereella järjestettiin jälleen tammikuussa 4. luokkalaisten vaikuttamispäivät. Pitopaikkana toimi tällä kertaa monitoimitalo 13. Tänä vuonna koululaisille annettiin ennakkotehtäväksi kirjoittaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle kirje, jossa visioidaan tulevaisuuden Tamperetta.

Sain kirjeitä eri kouluista ja eri luokilta, ja toiveita joka lähtöön. Luettuani kirjeet päätin koostaa niistä yhteenvedon, jotta viesti lapsiystävällisemmästä Tampereesta saavuttaisi mahdollisimman monet kaupunkilaiset. Tarkoituksenani on myös välittää kirjeissä esitetyt toiveet valtuutetuille ja muille päättäjille.

Päällimmäisenä toiveena lähes kaikissa kirjeissä oli kaupungin siisteyden, puhtauden ja turvallisuuden parantaminen. Myös harrastusmahdollisuudet ja erilaiset liikunta- ja ulkoilupaikat nousivat toivelistan kärkisijoille. Tarkempi listaus yksittäisistä toiveista ja ideoista löytyy tämän kirjoituksen alta...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Koulut, Lapset, Vaikuttamispäivät

Tampereen demarit: Päiväkotien ja koulujen korjausvelka hoidettava viidessä vuodessa

Perjantai 1.11.2013 - Tiedote / Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ry

Tampereen Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön edustajiston mielestä Tampereen kaupungin tulee aikaistaa koulujen ja päiväkotien peruskorjauksia. Edustajisto katsoo, että rahat saneerauksiin voidaan irrottaa Tampereen Sähkölaitoksen kaupungille takaisin maksamasta 270 miljoonan euron lainasta. Lisäksi edustajistoa huolestuttavat homeesta aiheutuvat kaupungin julkisten laitosten sisäilmaongelmat.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Sähkölaitos, Sisäilmaongelmat, Homekoulut ja -päiväkodit

Sähkölaitoksen 280 miljoonaa osittain korjausrakentamiseen

Sunnuntai 13.10.2013 - Kaupunginvaltuutetut Sanna Marin ja Ilpo Sirniö

Pirkanmaan OAJ:n puheenjohtaja Kaj Raiskio ja alueasiamies Liisa Kurikka nostivat päiväkotien ja koulujen sisäilmaongelmat tapetille kirjoituksessaan (AL 10.10.2013). Olemme heidän kanssaan samaa mieltä siitä, että home- ja sisäilmaongelmiin pitää puuttua nykyistä hanakammin...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Sähkölaitos, Sisäilmaongelmat, Homekoulut ja -päiväkodit

Sivistysyliopisto R.I.P.

Torstai 8.5.2008 - Sanna Marin

(Julkaistu Aviisissa 8. toukokuuta 2008)

Yliopistojärjestelmä on muutoksen kourissa. Hallitus on muuttamassa yliopistojen rahoitusta ja rakenteita. Avointa ja julkista keskustelua ei ole liiemmin käyty. Korkeakoulupolitiikka suuntaa katseensa markkinoihin ja huhu yliopistolaitoksen yksityistämisestä velloo oppositiopuolueiden riveissä. Keskustelua tarvitaan ja sen aika on nyt!

Lue lisää »

Avainsanat: Yliopistouudistus, koulutuspolitiikka