Uutta osallistumista etsimässä

Maanantai 5.11.2012 - Sanna Marin

(Kolumni Demokraatissa 5.11.2012)

”Kunnallisvaaleissa todellinen jytky – äänestysprosentti 81,6”, miltä kuulostaisi? Syksyn 2012 kunnallisvaalit tullaan muistamaan paitsi perussuomalaisten noususta kuntapuolueeksi myös ennätyksellisen alhaisesta äänestysprosentista. Uurnille lähti vain 58,3 prosenttia suomalaisista. Tämä on 3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2008 ja 12,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Mitä oikein tapahtui?

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Äänestäminen, Demokratia

Laiskat, epäilevät ja vallankumoukselliset

Perjantai 2.11.2012 - Sanna Marin

(Vierailijakirjoitus Aamulehdessä 3.11.2012)

Kunnallisvaalit on nyt käyty ja valtuustoryhmät neuvottelevat Tampereen tulevaisuudesta Virastotalon viidennessä kerroksessa. Neuvottelujen tuoksinassa vaalien analyysi jää vallan ulkokehän vastuulle – rivivaltuutetuille, puolueiden kunnallisjärjestöille, tutkijoille, kuntalaisille ja työpaikkojen kahvipöytiin.

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Tampere, Äänestäminen, Demokratia

Tänään äänestetään Tampereesta!

Sunnuntai 28.10.2012 - Sanna Marin

Tänään selviää mihin suuntaan Tamperetta kehitetään seuraavat neljä vuotta. Rakennetaanko katuraitiotie vai tunneli, satsataanko julkisten peruspalveluiden laatuun vai ulkoistetaanko terveyskeskukset ja vanhainkodit yksityisille pörssiyhtiöille, luodaanko avointa kaupunkitilaa kaikille vai valtaavatko turvakamerat ja vartijat keskustan kadunkulmat, rakennetaanko kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja vai puretaanko vanhatkin vuokra-asunnot kovan rahan asuntojen tieltä. Sinä päätät, muista äänestää!

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kunnallisvaalit

Tarja Filatov: Sanna valtuustoon - ehdottomasti!

Keskiviikko 3.10.2012 - Tarja Filatov

Ensimmäinen kosketukseni Sannaan oli yleisönosastokirjoitus. Luin tekstin ja ajattelin, että tytöllä on järki kohdallaan ja sydän paikallaan. Teksti käsitteli ihmisten yhdenvertaisuutta. Nimi jäi mieleen. Tämän jälkeen on nuori nainen tullut tutummaksi.

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit

Vastine Aamulehdelle: En haikaile aseveliakselia!

Keskiviikko 26.9.2012 klo 9:45 - Sanna Marin

Aamulehti uutisoi 26. syyskuuta minun haikailevan aseveliakselia Tampereelle kuntavaalipaneelia koskevassa jutussaan. Tämä ei pidä paikkansa, enkä näin ole missään sanonut.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kunnallisvaalit, XL, Aseveliakseli