Opintotuen leikkaus on kohtuuton

Maanantai 12.12.2016 - Sanna Marin

Opintotuen leikkaus on kohtuuton ja ristiriidassa niiden tavoitteiden kanssa, joita opintojen etenemiselle on pitkään asetettu.

Opiskelijat ovat jo nyt yksi suurimmista pienituloisten ryhmistä ja iso osa opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella. Opintorahan leikkaaminen reilulla 86 eurolla kuukaudessa vaikuttaa merkittävästi opiskelijoiden toimeentuloon ja tulee vaikeuttamaan erityisesti kasvavilla kaupunkiseuduilla asuvien opiskelijoiden elämää.

Lue lisää »

Avainsanat: Puheenvuoro, Opintotuki, Eduskunta

SDP:n Marin: Hallitus ajaa opiskelijat leipäjonoihin

Keskiviikko 9.3.2016 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää opintorahaan kaavailtua noin 25 prosentin leikkausta kohtuuttomana. Marin muistuttaa, että opiskelijat ovat jo nyt yksi suurimmista pienituloisten ryhmistä ja iso osa opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella. Opintorahan leikkaaminen reilulla 86 eurolla kuukaudessa vaikuttaa merkittävästi opiskelijoiden toimeentuloon ja tulee vaikeuttamaan erityisesti kasvavilla kaupunkiseuduilla asuvien opiskelijoiden elämää.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Opintotuki, Opiskelijat, Koulutus, Hallitus

Suomessa on koulutus- ja opiskelijavihamielinen hallitus

Tiistai 1.3.2016 - Sanna Marin

Suomen nykyinen hallitus on terästäytynyt erityisesti tulevaisuuden eväiden syömisessä. Se on leikannut ja leikkaa kovalla kädellä varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta. Siis siitä osaamispohjasta, minkä varaan Suomea tulisi rakentaa. Se kaventaa valinnoillaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia ja kehtaa perustella silpomistaan uudistusretoriikalla.

Lue lisää »

Avainsanat: Opintotuki, Opiskelijat, Koulutus, Hallitus, Roope Uusitalo

Opintotukea on uudistettava opintorahapainotteisesti

Keskiviikko 26.1.2011 klo 15:57 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 26.1.2011)

Sofia Vikman (AL 21.1.) luki Aamulehdessä 12. tammikuuta julkaistun kirjoitukseni, joko tietoisesti tai tiedostamatta väärin. Toisin kuin Vikman ymmärtää, en kirjoituksessani käsitellyt opintotuen tasokorotuksia vaan indeksisidonnaisuutta. Kuten jo aiemmin kirjoitin, ei harmikseni opintotukea olla vieläkään sitomassa indeksiin vastoin useimpien opiskelijajärjestöjen toiveita. Tuen sitomista elinkustannusindeksiin ovat vaatineet muun muassa...

Lue lisää »

Avainsanat: Opintotuki, Sosiaalipolitiikka, Nuoret

Kaksi lääkettä nuorten toimeentuloon

Perjantai 7.1.2011 klo 21:14 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 12.1.2011)

Nuorilla on edessään kovemmat ajat kuin pitkään aikaan. Tästä on osoituksena muun muassa eduskunnassa joulukuussa 2010 säädetty laki nuorten toimeentulon leikkauksesta. Lain mukaan alle 25-vuotiaalta nuorelta on mahdollisuus pidättää toimeentulotuen perusosasta jopa 40 prosenttia, mikäli nuori kieltäytyy koulutuksesta. On kestämätöntä, että Suomessa on säädetty laki, joka kohtelee ihmisiä lähtökohtaisesti epätasa-arvoisesti iän perusteella ja leikkaa juuri niiden nuorten toimeentuloa, jotka jo ennestään kärsivät köyhyydestä...

Lue lisää »

Avainsanat: Nuoret, Toimeentulo, Köyhyys, Sosiaalipolitiikka, Opintotuki