Demokratiatyö käynnistyy Tampereella

Lauantai 19.10.2013 - Sanna Marin

Kuluneella viikolla on vietetty Euroopan laajuista paikallisdemokratiaviikkoa ja torstaina 17. lokakuuta ensimmäistä kertaa myös kansallista demokratiapäivää. Tämän vuoden teemoina olivat aktiivinen kansalaisuus, äänestäminen ja osallistuminen. Demokratiaviikko näkyi myös Tampereella. Kaupunki järjesti asukkailleen muun muassa demokratiavisan, valtuuston puheenjohtajan sähköisen kyselytunnin ja kansainvälisen asukasillan. Myös ministeriöiden kansliapäälliköt olivat tavattavissa Tampereella Avoin hallinto -kampanjan tiimoilta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Tampere mukaan kuntalaisaloite.fi verkkopalveluun!

Keskiviikko 14.8.2013 - Sanna Marin

Aamulehti uutisoi 12. elokuuta, ettei Tampere olisi lähdössä mukaan kuntalaisaloite.fi verkkopalveluun. Jos tämä on Tampereen kaupungin linja, on se ehdottomasti muutettava!

Tampereen pääpuolueet sopivat pormestariohjelmaneuvotteluissa, että kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia parannetaan tällä valtuustokaudella. Koalition ohjelmaan kirjattiin nippu erilaisia  suoran ja edustuksellisen demokratian välineitä, joilla tavoitteeseen vastataan. Ohjelmassa todetaan muun muassa, että suoraa demokratiaa vahvistetaan kehittämällä verkko-osallistumista...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Tampereesta asukasdemokratian mallikaupunki

Tiistai 6.8.2013 - Sanna Marin

(Kolumni Tampereen ylioppilaslehti Aviisissa 8/2013)

Kuntademokratiasta ja ihmisten osallisuudesta puhutaan aina muutama viikko vaalien jälkeen kun poliitikot ja media kerääntyvät kauhistelemaan alenevaa äänestysprosenttia. Tämän jälkeen otsikot kuivuvat nopeasti kasaan ja keskustelu siirtyy kuntademokratiayksiköiden valmistelevien virkamiesten pöytälaatikoihin. Demokratian kehittäminen ja kuntalaisosallistuminen kuitataan pari kertaa vuodessa järjestettävillä asukasilloilla ja kaavojen valmisteluun liittyvillä kuulemistilaisuuksilla. Ehkä asiat voisivat olla myös toisin?

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen