Mitä jos olisimme käyttäneet 6 miljardia investointeihin?

Keskiviikko 17.12.2014 - Sanna Marin

Tämä on summa jonka saamme, kun laskemme yhteen kuinka paljon työnantajien kela-maksun poisto vuodesta 2010 ja yhteisöveron alennus vuodesta 2014 alkaen ovat maksaneet. Pelkästään tänä vuonna nämä suurille yrityksille ja työnantajille annetut kädenojennukset ovat maksaneet lähes kaksi miljardia euroa. Ja tämän ne tulevat maksamaan joka vuosi verrattuna tilanteeseen, jossa näitä päätöksiä ei olisi tehty.

Lue lisää »

Avainsanat: Talous, Verotus, Politiikka, Investoinnit, Yhteisövero, Kela-maksu

Keskustelu työstä, taloudesta ja yrittäjyydestä kaipaa ravistelua!

Tiistai 2.12.2014 - Sanna Marin

Suomen talous ja työelämä ovat murroksessa, tätä on turha kiistää. Vanhoja työpaikkoja on kadonnut samalla kun globaalien markkinoiden painopiste on siirtynyt Aasiaan ja tuotantoketjut ovat muuttuneet. Viime vuosina myös EU-talouksien heikko elpyminen on heijastunut Suomeen, sillä viennistämme yli puolet suuntautuu Euroopan unioniin. Mitä meidän siis pitäisi tehdä?

Lue lisää »

Avainsanat: Talous, Työllisyys, Yritykset, Pienyrittäjät, Yksinyrittäjät, Politiikka

Hyväosainen, älä leiki huono-osaista!

Perjantai 14.11.2014 - Sanna Marin

Nyt suutuin. Suutuin niin, että pala nousi kurkkuun ja vedet kihosivat silmäkulmiin. Eija-Riitta Korhola avautuu Helsingin Sanomissa, ettei asetu eduskuntavaaleissa ehdolle, koska hänellä ei ole siihen omien sanojensa mukaan taloudellisesti varaa. Näin puhuu siis nainen, joka nostaa 8 500 euroa kuukaudessa europarlamentista niin sanottua siirtymäkorvausta. Siis yli 2000 euroa enemmän kuin mitä kansanedustajan peruspalkkio on.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eija-Riitta Korhola, Tuloerot

Sote-bisnes kuriin Suomessakin!

Perjantai 17.10.2014 - Sanna Marin

Ruotsin uusi sosialidemokraattien johtama hallitus on linjannut, ettei ihmisten hoivatarpeilla saa enää tulevaisuudessa tehdä kovaa bisnestä. Ruotsissa on tarkoitus perustaa rekisteri, johon pääsevät vain ne hoivayritykset, jotka sijoittavat keräämänsä voitot takaisin yhteiseen hyvinvointiin. Julkinen sektori puolestaan ostaisi palveluita vain toimijoilta, jotka ovat rekisterissä. Mallin takana on kyllästyminen yrityksiin, jotka toistuvasti joustavat laatuvaatimuksista isomman voitontavoittelun takia. Monet hoiva-alan yritykset ovat myös jääneet kiinni verokikkailusta ja yhteyksistä veroparatiiseihin.

Lue lisää »

Avainsanat: Sote, Sosiaali- ja terveydenhuolto, Politiikka

SDP:n Marin: Palestiinan tunnustaminen olisi askel oikeaan suuntaan

Tiistai 7.10.2014 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin tyrmää Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin jyrkät kannat Israel-Palestiina-kysymyksessä. Räsänen ja Östman tuomitsevat tiedotteissaan kovasanaisesti Ruotsin aikeet Palestiinan valtion tunnustamisesta ja vaativat, ettei Suomi seuraa samalla linjalla.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, SDP, Ulkopolitiikka, Israel, Palestiina, Päivi Räsänen, Peter Östman

Kuka pelkää feminismiä?

Lauantai 4.10.2014 - Sanna Marin

Feminismistä keskustelu on Suomessa vaikeaa. Monella tavalla vaikeampaa kuin muissa Pohjoismaissa. Feminismistä ja tähän liittyvistä yhteiskunnallisista ilmiöistä käytävä debatti tyrehtyy usein alkumetreillä joko siihen, että keskustelun osapuolet leimataan ”miesvihaajiksi” tai toisaalta argumenttiin ”miksi ei keskustella miesten tasa-arvo ongelmista”. Ikään kuin miesten ja naisten tasa-arvokysymykset sulkisivat automaattisesti toisensa pois. Mielikuvat vihaisista feministeistä istuvat tiukasti konservatiivisessa Suomessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Feminismi, Tasa-arvo, Yhdenvertaisuus, Politiikka

Suomen oltava valmis tunnustamaan Skotlannin valtio

Torstai 18.9.2014 - Sanna Marin

Skotlantilaiset äänestävät tänään irrottautumisesta Ison-Britannian kuningaskunnasta eli itsenäisyydestään. Äänestyksestä on tulossa oikea jännitysnäytelmä, sillä ennakkokyselyjen mukaan kansa jakautuu asiassa suurin piirtein tasan itsenäisyyden puolesta ja sitä vastaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Iso-Britannia, Skotlanti, Kansanäänestys, Itsenäisyys, Ulkopolitiikka

SDP:n Marin Vihreiden Niinistölle: Ydinvoima ei ole ainoa tärkeä kysymys hallituksen pöydällä

Tiistai 16.9.2014 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on pahoillaan Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön ilmoituksesta puolueensa erosta hallituksesta, jos hallitus esittää Fennovoiman ydinvoimaluvan muutoksen hyväksymistä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Energiapolitiikka, Ydinvoima, Ville Niinistö

Poliittiselle vaihtoehdolle on tarvetta

Perjantai 22.8.2014 - Sanna Marin

SDP:n pitkän linjan vaikuttaja Lasse Lehtinen kirjoitti tulikivenkatkuisen analyysin puolueen tilasta viime viikonlopun Ilta-Sanomissa (16.-17.8.). Lehtisen kirjoituksen ydinviestit oli, että puolue on menettänyt kannattajiaan, koska se ei ole ymmärtänyt siirtyä äänestäjien mukana poliittiseen keskustaan. Lehtinen nostaa mielenkiintoisia näkökulmia keskusteluun puolueen tilasta ja suunnasta, mutta hänen analyysinsa perusta ontuu. Oma arvioni nykytilaan johtaneista syistä kuin tulevaisuuden lääkkeistäkin on hyvin toisenlainen.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Politiikka

Israel-Palestiina konfliktista keskusteltava asiallisesti

Torstai 14.8.2014 - Sanna Marin

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kommentoi Iltalehdessä (14.8.) Israelin ja Palestiinan konfliktia koskevaa blogikirjoitustani kovin sanakääntein. Hänen mielestään esiin nostamani kysymys laittomissa siirtokunnissa valmistettujen tuotteiden boikotoinnista, on kuin suoraan ”natsi-Saksasta”.

Lue lisää »

Avainsanat: Israel, Palestiina, Gaza, EU, Kauppapolitiikka

SDP:n ajettava Palestiinan valtion tunnustamista

Tiistai 12.8.2014 - Sanna Marin

Ruotsin sosialidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven linjasi 10. elokuuta, että Ruotsin tulee ottaa vahva ja aktiivinen rooli Israelin ja Palestiinan konfliktin ratkaisussa. Hän totesi puheessaan, että mikäli Sosialidemokraatit ovat seuraavassa hallituksessa, tulee Ruotsi ajamaan kahden valtion mallia alueelle ja tunnustamaan itsenäisen Palestiinan valtion. Samalla hän vaati Gazan piirityksen välitöntä lopettamista.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Ulkopolitiikka, Israel, Palestiina, Gaza

Tarvitaan tekoja, mutta myös suoraa puhetta

Perjantai 8.8.2014 - Sanna Marin

(Kolumni julkaistu Sanomalehti Demokraatissa 8.8.)

Sdp:llä on edessään pitkä ja kivinen tie takaisin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kannatuskäyrämme osoittaa, että olemme paitsi menettäneet aiempia kannattajiamme myös epäonnistuneet uusien äänestäjien puhuttelemisessa. Ihmisten luottamuksen palauttaminen vie aikaa. Se vaatii käytännön tekoja, mutta myös suoraa puhetta.

Lue lisää »

Avainsanat: Sdp, Politiikka, Viestintä, Tampere

Hallituspohjasta on keskusteltava myös ennen vaaleja

Maanantai 4.8.2014 - Sanna Marin

Avasin keskustelun seuraavien eduskuntavaalien jälkeisestä hallituspohjasta toteamalla Aamulehdessä (29.7.), etten soisi Sdp:n enää istuvan kokoomusvetoisessa hallituksessa. Avaukseni herätti paljon keskustelua paitsi puolueiden eroista myös siitä, onko sopivaa keskustella tulevasta hallituspohjasta tai puolueiden yhteistyömahdollisuuksista ennen vaaleja.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eduskuntavaalit, Hallituspohja, Sdp

Työllisyys ei parane perintöveron poistolla

Tiistai 29.7.2014 - Sanna Marin

Kokoomuksen Harri Jaskari syytti minua populismista (AL 28.7.), koska kritisoin hänen intoaan poistaa perintö- ja lahjavero. Jaskari jätti mainitsematta, että näiden verojen poisto tarkoittaisi viime vuoden lukujen valossa noin 650 miljoonan euron aukkoa valtion verotuloihin. Tulevaisuudessa puhutaan jo noin miljardiluokan vuosittaisista veromenetyksistä.

Lue lisää »

Avainsanat: Perintövero, Verotus, Politiikka

SDP:n Marin: Stubb vie Kokoomusta oikealle!

Lauantai 14.6.2014 - Tiedote 14.6.2014

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin onnittelee Alexander Stubbia valinnastaan Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Marin odottaa, että hallitusyhteistyö sujuu myös uuden puheenjohtajan kanssa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Kokoomus, Alexander Stubb, Politiikka

Puolueen suunta

Tiistai 3.6.2014 - Sanna Marin

SDP:n reilu viikon takainen 12,3 prosentin eurovaalitulos on surkea. Tätä ei käy kiistäminen. Vaikka eurovaalit ovatkin mitä suurimmassa määrin henkilövaalit ja vaikka SDP:n kannatus on perinteisesti toteutunut eurovaaleissa muita vaaleja huomattavasti alhaisempana, ei näistä syistä löydy kattavaa selitystä puolueen tilaan. Nyt puolueella on valinnan paikka. Käpertyäkö kurjuuteen vai löytääkö uusi suunta, ja pikaisesti.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Politiikka

On väliä - nyt uurnille!

Torstai 22.5.2014 - Sanna Marin

SDP:n uusimmat kannatusluvut eivät varmasti ole yhdellekään sosialidemokraatille mieluista luettavaa. Uusimmassa Ylen eurovaaligallupissa puolueelle povattiin vain 13,8 prosentin kannatusta. Puheenjohtaja Antti Rinne tokaisikin suorasukaisen rehellisesti, että jos näillä luvuilla mennään sunnuntaihin asti, niin turpaan tulee. Ja näinhän se on!

Lue lisää »

Avainsanat: Eurovaalit, Politiikka, SDP, PES

Lypsävää lehmää ei pidä myydä!

Tiistai 20.5.2014 - Sanna Marin

Hallitus sopi kehysriihessään maaliskuun lopussa myyvänsä valtion omistuksia 1,9 miljardin euron edestä. Samalla sovittiin 600 miljoonan euron kasvupaketista ja valtion lainan lyhentämisestä 1,3 miljardilla eurolla. Käytännössä 1,9 miljardia on tarkoitus irrottaa muun muassa myymällä valtio-omisteisten yhtiöiden omistuksia. Tänään 20. toukokuuta hallitus on päättänyt lisätalousarviossaan esittää muun muassa Altia Oyj:n omistuksista luopumista.

Lue lisää »

Avainsanat: Altia, Hallitus, Lisätalousarvio, Talous, Valtionyhtiöt, Politiikka

SDP ei ole ukkoutunut!

Sunnuntai 11.5.2014 - Sanna Marin / Kuva: SDP

SDP:n puoluekokous on herättänyt mediassa paljon kiinnostusta, joka on hyvä asia. Moni uutinen on kuitenkin kirjoitettu näkökulmasta, jonka mukaan puolueen johtoporukka olisi jollakin tavalla ukkoutunut. Teräväkynäisimpien on syytä muistaa, että vaikka puolueen puheenjohtaja vaihtui demokraattisen äänestyksen jälkeen Jutta Urpilaisesta Antti Rinteeksi, istuu uudessakin puoluejohdossa kolme miestä ja kolme naista. Minkäänlaista miehistymistä tai ukkoutumista ei siis ole tapahtunut vaan puoluejohto muodostuu edelleen 50-50-periaatteen pohjalle.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Politiikka, Tasa-arvo

Sote - jotain hyvää, jotain huonoa

Maanantai 24.3.2014 - Sanna Marin

Ensinnäkin, on hyvä, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus (sote) on vihdoin nytkähtänyt liikkeelle. Historiallinen sopu saavutettiin, kun päähallituspuolueet kokoomus ja Sdp sekä oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta, istuivat yhteisen pöydän ääreen ja neuvottelivat kasaan kaikille kelpaavan ratkaisun. Pelkästään se, että asiasta löytyi sopu, on lohdullinen uutinen...

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnat, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Sote, Uudistus, Politiikka

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »