Pormestaripäätös

Keskiviikko 12.4.2017 - Sanna Marin

Tampere on upea ja minulle rakas kaupunki, joka oikealla johtajuudella kehittyy vieläkin merkittävämmäksi kasvukeskukseksi Suomessa. Sosialidemokraattien nouseminen kaupungin suurimmaksi puolueeksi, oman puolueen tuki ja tamperelaisten ihmisten luottamus kuntavaaleissa ovat velvoittaneet minua pohtimaan vakavasti halukkuuttani kaupunkimme pormestarin tehtävään.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Pormestari, SDP

Pormestarikysymys

Maanantai 27.3.2017 - Sanna Marin

Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on linjannut, että SDP käy kuntavaalit kuntavaaleina. Emme aseta pormestariehdokasta ennen vaaleja, emmekä käy kampanjaa yksilöt vaan asiat edellä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kuntavaalit, Pormestari, SDP

Kuntien poliittinen johtaminen ammattimaistuu

Torstai 12.2.2015 - Sanna Marin

Kuntakentässä tapahtuu isoja muutoksia monella saralla. Sinänsä tämä ei ole uutta, onhan kuntakenttä ollut ”murroksessa” koko historiansa ajan. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja sen mukanaan tuomat muutokset kuntien roolissa ja tehtävissä ovat puhututtaneet paljon ja hyvä näin. Sen sijaan kuntajohtamisessa tapahtuneet ja tapahtuvat muutokset ovat jääneet toistaiseksi vähemmälle huomiolle.

Lue lisää »

Avainsanat: Kuntajohtaminen, Pormestarimalli, Kuntalaki

Sanna Marin: Apulaispormestarien määrää vähennettävä

Perjantai 15.8.2014 - Tiedote 14.8.2014

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin haluaa vähentää Tampereen kaupungin apulaispormestarien määrää. Tampereella on tällä hetkellä neljä apulaispormestaria. Apulaispormestarit vastaavat tilaajalautakuntien puheenjohtajina palvelujen tilaamisesta omalla toimialallaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Apulaispormestarit, Tilaaja-tuottaja-malli

Pormestarien palkkojen korotukset kohtuuttomia

Perjantai 21.9.2012 klo 9:26 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 22.9.2012)

Tampereen kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto käsittelee maanantaina 24. syyskuuta pormestarin ja apulaispormestarien palkkojen korotuksia. Hallinto- ja henkilöstöryhmän johtaja Kirsi Koski esittää jaostolle, että palkkoja korotetaan 3,5 prosenttia. Korotuksen jälkeen palkkojen suuruudet olisivat pormestarin osalta 14 828 euroa ja apulaispormestarien osalta 6 590 euroa...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Pormestarit, Henkilöstöjaosto, Talous

Neuvo KD-nuorille: lukekaa kuntalaki

Torstai 23.8.2012 klo 12:07 - Sanna Marin

“Kunnan hallintoa, taloudenhoitoa sekä muuta toimintaa johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanjohtajan tai pormestarin valitsee valtuusto.”

Kuntalaissa hyvin yksiselitteisesti sanotaan, että myös Tampereella pormestarin valitsee valtuusto. Kunnan jäsenet eivät siis vielä näissä vaaleissa pääse valitsemaan pormestaria suorilla vaaleilla. Tämän luulisi olevan selvä asia. Siis useimmille.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Pormestarivaali, Kristillisdemokraatit