Vappupuhe 1.5.2015

Perjantai 1.5.2015 - Sanna Marin

Hyvät ystävät,

”Yö on aina synkimmillään juuri ennen aamunkoittoa”. Sanonta on kliseinen, mutta mielestäni se kuvaa hyvin Suomen poliittisen vasemmiston tilaa tässä ajassa. Sekä sosialidemokraatit että vasemmistoliitto ovat saaneet huonon vaalituloksen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja menettäneet yhteensä 10 paikkaa valtiopäiviltä. Tämä on syytä tunnustaa suoraan ja rehellisesti, ja samalla todeta, että parempaan on yksinkertaisesti pystyttävä.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Vappu, SDP

Puhe kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.12.2014

Maanantai 15.12.2014 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme päättämässä tänään valtuustokauden toista vuotta. Kiitos hyvästä yhteistyöstä, aktiivisuudesta ja aika-ajoin jopa värikkäästä keskustelusta teille kaikille!

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Puhe

Juhlapuhe Helsingin Sosialidemokraattien itsenäisyyspäivän juhlassa 5.12.2014

Maanantai 8.12.2014 - Sanna Marin

Arvoisa ulkoministeri,

hyvät juhlavieraat, rakkaat toverit, 

Suomi juhlii huomenna 6. joulukuuta 97. itsenäisyyspäiväänsä. Maamme itsenäisyys on asia joka yhdistää kaikkia suomalaisia ihmisiä, eri puolueita ja toimijoita oikealta vasemmalle ja palkansaajista työnantajiin. Silti itsenäisyydellä on myös oma erityinen merkityksensä jokaiselle meistä yksilönä ja jokainen kokee suomalaisuuden omalla tavallaan.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puhe

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2014

Keskiviikko 1.10.2014 - Sanna Marin

Hyvät juhlavieraat, 

Tampereen kaupungin perustamisasiakirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955. Tampere täyttää tänään siis 235-vuotta ja sen kunniaksi olemme kerääntyneet tänne Raatihuoneelle juhlimaan upeaa kaupunkiamme.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Tampereen päivä

Puhe Bisnes ja kulttuuri -seminaarissa 17.9.2014

Keskiviikko 17.9.2014 - Sanna Marin

Hyvät ystävät, arvoisat seminaarivieraat,

Tervetuloa Tampereelle, kulttuurikaupunkiin! Tampere tunnetaan Suomessa ja jopa sitä laajemmin kaupunkina, jolla on rento, mutta samaan aikaan jämäkkä ja rohkea ote asioiden eteenpäin viemisessä. Tamperelaiset ihmiset ovat tunnettuja paitsi suorasta huumoristaan ja aitoudestaan myös ennakkoluulottomuudestaan uusien asioiden ja näkökulmien suhteen. Rakastamme perinteistä tamperelaista kulttuuria, mutta myös uusia elämyksiä ja tuoreita ajatuksia. Tämän asenteen ja suhtautumisen toivon myös näkyvän siinä, miten tarkastelemme kulttuuria ja sen mahdollisuuksia uuden talouden, yrittäjyyden ja työn luomisessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kulttuuri, Luovat alat

Puhe Pirkanmaan Pride -tapahtumassa 7.6.2014

Lauantai 7.6.2014 - Sanna Marin

Hyvät ystävät,

Rakas sateenkaariväki,

Tampereen kaupungin puolesta minulla on erittäin suuri ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Pirkanmaan Prideihin juhlimaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Me olemme kaikki erilaisia, silti samanarvoisia. Tämän toteaminen ja tunnustaminen on pride-tapahtuminen sielu ja sydän. Tämä päivä on meidän kaikkien: homojen, lesbojen, heteroiden, biseksuaalien, transihmisten, intersukupuolisten, sateenkaariperheiden ja kaikkien hlbtiq-ihmisten päivä.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Seta, Pirkanmaa, Pride, Tasa-arvo

Puhe Pohjola-Nordenin Nuorten seminaarissa 25.4.2014

Sunnuntai 27.4.2014 - Sanna Marin

Hyvät seminaarivieraat,

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Tampereen kaupungin tervehdys tänne Pohjola-Norden ry:n 90-vuotisjuhlaan liittyvään Nuorten seminaariin. Aluksi haluaisinkin onnitella yhdistystä sen pitkällä taipaleella Pohjoismaisen yhteistyön ja kulttuurin edistämisessä. Harva taho on ollut omalla sarallaan näin esimerkillinen ja aktiivinen toimia kuin Pohjola-Norden on pitkän historiansa aikana ollut.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Pohjola-Norden

Puhe valtuuston kokouksessa 16.12.2013

Maanantai 16.12.2013 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,
Hyvät viranhaltijat ja kokoustamme seuraavat kaupunkilaiset,

Olemme päättämässä tänään uuden valtuustokauden ensimmäistä vuotta.

Kun katson kulunutta vuotta taaksepäin, on päällimmäisenä mieleeni jäänyt etenkin käsiteltävien asioiden suuri määrä ja näiden kokoluokka. Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että tämä vuosi on ollut valtuustotyöskentelyn ja kuntapolitiikkaan näkökulmasta erittäin intensiivinen ja myös työllistävä. Valtuutettuina emme todellakaan ole saaneet pehmeää laskeutumista uuteen valtuustokauteen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, 2013

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2013

Tiistai 1.10.2013 - Sanna Marin

Hyvät kutsuvieraat,

Olemme kokoontuneet tänään juhlimaan 234-vuotiasta Tamperetta. Tampereen kaupungin perustamisasiakirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Tampereen päivä

Puhe kaupunginvaltuuston strategiaseminaarissa 11.3.2013

Maanantai 11.3.2013 - Sanna Marin

Arvon valtuutetut, lauta- ja johtokuntien jäsenet, viranhaltijat, henkilöstön edustajat ja muut läsnäolijat,

Oikein hyvää huomenta kaikille ja tervetuloa kevään toiseen kaupunkistrategiaseminaariin.

Aloitimme viime seminaarin kuulemalla tamperelaisten nuorten videoterveisiä siitä miten kaupunkia pitäisi tulevaisuudessa kehittää. Nyt terveiset saavat jatkoa. Päivän aikana saamme lukea, täältä edestä, lapsilta ja nuorilta kerättyjä ”visio”-lauseita. Lauseet on kerätty kyselyn avulla lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman valmistelun yhteydessä viime loka-marraskuussa. Vastauksia tähän kyselyyn tuli yli 2000 ja nuorilta vastaajilta kysyttiin heidän iloistaan, huolistaan, unelmistaan sekä siitä, mitä asioita he muuttaisivat elämässään. Lisäksi heitä pyydettiin kuvailemaan lyhyesti ”unelmiensa Tampere vuonna 2016” ja keksimään motto, josta muutkin tunnistavat heidän kuvaamansa Tampereen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, Kaupunkistrategia

Puhe valtuuston strategiaseminaarissa 11.2.2013

Maanantai 11.2.2013 - Sanna Marin

Arvon valtuutetut, lautakuntien ja johtokuntien edustajat, viranhaltijat sekä muut läsnäolijat, 

Haluan kiittää kaikkia strategiaseminaariin osallistuneita ja seminaaria valmistelleita henkilöitä antoisasta ja mielenkiintoisesta päivästä. Olemme aloittaneet tänä maanantaina tämän valtuustokauden strategiatyön. Olemme kartoittaneet sitä taustaa, jonka pohjalta strategiaa lähdemme valmistelemaan. Keskustelleet toimintaympäristöstä, jossa kunnat joutuvat tulevaisuuttaan suunnittelemaan. Ja lopulta ryhmätöiden kautta päässeet pureutumaan Tampereen haasteisiin ja onnistumisen paikkoihin.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, Kaupunkistrategia

Puhe kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.1.2013

Maanantai 21.1.2013 - Sanna Marin

Arvon valtuutetut, hyvät viranhaltijat ja muut kuulijat,

Bästa fullmäktigeledamöter,

Haluan vastavalittuna kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, koko puheenjohtajiston puolesta, kiittää valtuustoa saamastamme luottamuksesta ja kunniasta.

Aloitamme tänään uuden valtuustokauden. Monille valtuutetuille tämä on ensimmäinen valtuuston kokous. Toisilla kokouksia on takana jo runsaasti. Aloitamme kautemme erilaisista lähtökohdista, mutta kaupunkilaisten meille antama vastuu ja tehtävä on yhteinen.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto

Puheenvuoroni SDP:n puoluekokouksessa poliittisen tilanteen yhteydessä

Torstai 24.5.2012 - Sanna Marin

SDP:n on tehtävä tulevaisuuteen tähtäävää politiikkaa. Politiikkaa, joka heijastaa sosialidemokraattisia arvoja ja aatetta. Tästä olemme aina pitäneet kiinni.

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden SONKin puheenjohtaja Sarita Niemi kävi puhumassa tänään aiemmin merkittävästä yhteiskunnallisesta epäkohdasta, keskeisestä ihmisoikeusongelmasta ja Suomen lainsäädännön häpeätahrasta - nimittäin nykyisen translaista tilasta...

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puheenvuoro, Puoluekokous, Translaki, Tasa-arvo

« Uudemmat kirjoitukset