Kolme hyvää sosialidemokraattia!

Keskiviikko 4.1.2017 - Sanna Marin

SDP:n puheenjohtajan paikkaa tavoittelee nyt kolme motivoitunutta ja aatteellista sosialidemokraattia, kun Tytti Tuppurainen ilmoitti pitkän pohdinnan jälkeen pyrkivänsä puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja Antti Rinne kertoi jatkoaikeistaan puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka ilmoittautui mukaan kisaan pian tämän jälkeen. Millaisista henkilöistä puoluekokousedustajat sitten tekevät valintansa?

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Puheenjohtaja, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Timo Harakka

Täysillä mukaan varapuheenjohtajakisaan!

Tiistai 29.4.2014 - Sanna Marin

Pirkanmaan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä asetti minut huhtikuun alussa yksimielisesti ehdokkaakseen Sdp:n johtotehtäviin. Viime sunnuntain kokouksessaan puoluekokousryhmä vahvisti esityksestäni, että lähden tavoittelemaan puolueen varapuheenjohtajan tehtävää.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Pirkanmaa, Sanna Marin

Jäsenäänestysten tulokset selvillä!

Tiistai 18.3.2014

Pirkanmaan ja Tampereen sosialidemokraattien jäsenäänestysten tulokset ovat selvillä. Pirkanmaalla äänestettiin kansanedustajaehdokkaista ja Tampereella puoluekokousedustajista. Äänestys järjestettiin sähköisesti 24.2.–9.3. ja uurnavaalina 13.–16.3.2014.

Oma sijoitukseni oli hyvä molemmissa vaaleissa. Kansanedustajaehdokasvaalissa Pirkanmaalta lohkesi 3. sija 2445 äänellä, ja puoluekokousedustajavaalissa 1. sija 4655 äänellä.

Suuri kiitos kaikille äänestäneille!

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Pirkanmaa, Tampere, Eduskuntavaalit, Puoluekokous

SDP:n puheenjohtajavalinta ei ole mies-nais-kysymys

Tiistai 11.3.2014 - Sanna Marin

Sosialidemokraattien puheenjohtajakysymys herättää intohimoja paitsi puolueväessä, myös mediassa. Ja hyvä näin. Yhtä uutisoinnin piirrettä minun on kuitenkin vaikea sulattaa – fokusoitumista tulevan puheenjohtajan jalkoväliin.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Politiikka, Tasa-arvo

Nyt tarvitaan Lauri Ihalaista!

Lauantai 11.1.2014 - Sanna Marin

SDP:n kannatus ui pohjalukemissa. Kyse ei valitettavasti ole enää vain hetkellisestä ilmiöstä. Suunta on ollut huolestuttava jo pidemmän aikaan. Puolue on epäonnistunut sekä perinteisten kannattajiensa pitämisessä, että uusien kannattajaryhmien hankkimisessa. Mikäli kehitys jatkuu, on edessä pienpuolueen tulevaisuus...

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Politiikka, Lauri Ihalainen

SDP:n puoluekokouksen tunnelmia - valta on otettu!

Tiistai 29.5.2012 klo 16:44 - Sanna Marin

Sosialidemokraatit kokoontuivat kolmipäiväiseen puoluekokoukseensa Helsinkiin 24.-26. toukokuuta. Kokous osoittautui monella tapaa yllätykselliseksi. Ensinnäkin toimintatapoihin tuli selvä suunnanmuutos kun sali äänesti ensimmäisen päivän aamuna avoimen vaalin puolesta, toiseksi puoluejohto uudistui kertaheitolla niin puoluesihteerin kuin varapuheenjohtajienkin osalta, kolmanneksi nuorten esiinmarssi muutti puolueen voimasuhteita pysyvästi. Valtaa ei anneta - nyt se on otettu!

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puoluekokous, Eero Vainio, Translaki

Puheenvuoroni SDP:n puoluekokouksessa poliittisen tilanteen yhteydessä

Torstai 24.5.2012 - Sanna Marin

SDP:n on tehtävä tulevaisuuteen tähtäävää politiikkaa. Politiikkaa, joka heijastaa sosialidemokraattisia arvoja ja aatetta. Tästä olemme aina pitäneet kiinni.

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden SONKin puheenjohtaja Sarita Niemi kävi puhumassa tänään aiemmin merkittävästä yhteiskunnallisesta epäkohdasta, keskeisestä ihmisoikeusongelmasta ja Suomen lainsäädännön häpeätahrasta - nimittäin nykyisen translaista tilasta...

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Puheenvuoro, Puoluekokous, Translaki, Tasa-arvo