Hallituksen budjettiesitys kasvattaa tulo- ja hyvinvointieroja

Keskiviikko 20.9.2017 - Sanna Marin

Sain muutama viikko sitten puhelun työkyvyttömyyseläkkeellä olevalta mieheltä, joka oli vihainen. Hän oli vihainen hallituksen politiikasta, joka vie pienituloisilta ja antaa suurituloisille. Hän kertoi joutuneensa tilanteisiin, joissa hän on ollut pakotettu valitsemaan ruuan ja lääkkeiden oston väliltä. Vaikka hänen tilanteensa on hankala, vielä enemmän hän oli huolissaan muista samanlaisessa tai vaikeammassa tilanteessa elävistä ihmisistä: sairaista, työttömistä, iäkkäistä ja nuorista, joiden tulevaisuus ei näytä valoisalta yleisen taloustilanteen paranemisen myötäkään.

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskunta, Talousarvio, Hallitus

Talousarvio on vuoden tärkein päätös

Maanantai 17.11.2014 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänään vuoden 2015 talousarviosta. Kokous on vuoden tärkein. Helpolla valtuutetut eivät pääse, sillä kaupungin, kuten monen muunkin kunnan, talous sakkaa ja säästöjä on tehtävä. Samalla on kuitenkin löydettävä viisautta olla säästämättä siten, ettei pidemmällä aikavälillä vain lisätä kustannuksia. Ennaltaehkäisevät palvelut ovat monesti tällainen kohde.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Talousarvio

Lypsävää lehmää ei pidä myydä!

Tiistai 20.5.2014 - Sanna Marin

Hallitus sopi kehysriihessään maaliskuun lopussa myyvänsä valtion omistuksia 1,9 miljardin euron edestä. Samalla sovittiin 600 miljoonan euron kasvupaketista ja valtion lainan lyhentämisestä 1,3 miljardilla eurolla. Käytännössä 1,9 miljardia on tarkoitus irrottaa muun muassa myymällä valtio-omisteisten yhtiöiden omistuksia. Tänään 20. toukokuuta hallitus on päättänyt lisätalousarviossaan esittää muun muassa Altia Oyj:n omistuksista luopumista.

Lue lisää »

Avainsanat: Altia, Hallitus, Lisätalousarvio, Talous, Valtionyhtiöt, Politiikka