Marin: Veronkorotus järkevämpi vaihtoehto kuin palveluista leikkaaminen

Maanantai 13.8.2018 - Tiedote

Tampereen viranhaltijoiden esittämät säästöt eivät saa sosialidemokraattien kaupunginvaltuutetulta Sanna Marinilta tukea. Hän muistuttaa, että valtuusto päätti huhtikuussa yli 40 miljoonan euron tasapainottamisohjelmasta ja nyt kaavaillut säästöt rajattiin tuolloin listan ulkopuolelle. Kaupunginhallitus ja valtuustoryhmät käsittelevät asiaa tänään kokouksissaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Talous, Verotus

Tampereen palkkiosääntömuutos on huonoa hallintoa

Keskiviikko 20.12.2017 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 18.12. kokouksessaan poistaa kaupungin palkkiosäännöstä niin sanotun kolmen tunnin läsnäoloehdon. Ehto otettiin käyttöön edellisellä valtuustokaudella aiemmin tänä vuonna. Sen mukaisesti luottamushenkilölle on maksettu kokouspalkkion sijaan puolet palkkiosta, mikäli hän on poistunut kesken kokouksen tai mikäli hän ei ole ollut yli kolmea tuntia kestävässä kokouksessa vähintään kolmea tuntia läsnä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Palkkiosääntö

Pormestaripäätös

Keskiviikko 12.4.2017 - Sanna Marin

Tampere on upea ja minulle rakas kaupunki, joka oikealla johtajuudella kehittyy vieläkin merkittävämmäksi kasvukeskukseksi Suomessa. Sosialidemokraattien nouseminen kaupungin suurimmaksi puolueeksi, oman puolueen tuki ja tamperelaisten ihmisten luottamus kuntavaaleissa ovat velvoittaneet minua pohtimaan vakavasti halukkuuttani kaupunkimme pormestarin tehtävään.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Pormestari, SDP

Tampereesta ilmastotyön edelläkävijä

Keskiviikko 5.4.2017 - Sanna Marin ja Oras Tynkkynen

Kunnissa päätetään ihmisten arjesta: kodeista ja kaduista, kouluista ja kirjastoista. Kunnat voivat kuitenkin vaikuttaa myös ilmastokriisin kaltaisiin isoihin ongelmiin – ja samalla parantaa omien asukkaiden hyvinvointia. Me haluamme rakentaa Tampereesta ilmastotyön edelläkävijän. Alkavalle valtuustokaudelle esitämme kolmea ilmastotekoa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Ilmasto, Energia, Asuminen, Liikenne, Ympäristö

Pormestarikysymys

Maanantai 27.3.2017 - Sanna Marin

Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on linjannut, että SDP käy kuntavaalit kuntavaaleina. Emme aseta pormestariehdokasta ennen vaaleja, emmekä käy kampanjaa yksilöt vaan asiat edellä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kuntavaalit, Pormestari, SDP

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.12.2016

Maanantai 19.12.2016 - Sanna Marin

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden neljättä valtuustovuotta. Vuoden 2016 aikana valtuusto on tämä kokous mukaan lukien kokoontunut yhteensä 13 kertaa eli yhtä monta kertaa kuin viime vuonna. Keskimäärin kokoukset ovat kestäneet noin 5 tuntia 26 minuuttia. Tämänkin vuoden pisin kokous oli 11 tuntia 20 minuuttia kestänyt marraskuun talousarviovaltuusto, joka oli tunnin lyhyempi kuin edellisenä vuonna. Vuoden lyhin kokous oli 2 tuntia 3 minuuttia kestänyt elokuun valtuusto. Yhteensä olemme viettäneet aikaa tässä salissa noin 65 tuntia 17 minuuttia, joka on 10 tuntia enemmän kuin vuonna 2015. Näissä tilastoissa ei ole vielä mukana tämän illan kokousta.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

10 vinkkiä valtuuston johtamiseen

Torstai 17.11.2016 - Sanna Marin

Olen toiminut kuluvan valtuustokauden 2013-2017 Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Alla kymmenen vinkkiäni valtuuston puheenjohtamiseen, jotka on julkaistu myös Demokraatissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Sanna Marin

Ala-arvoista toimintaa Tamperelaiselta!

Maanantai 17.10.2016 - Sanna Marin

Viime viikolla Tamperelainen pyysi minulta vastinetta Sari Tanuksen (kd) äitiyslakia koskevaan näkökulma-haastatteluun. Istun lakivaliokunnassa, joka käsittelee kansalaisaloitetta äitiyslaiksi, joten totta kai suostuin pyyntöön. Lakivaliokunta on jo aiemmin kiinnittänyt mietinnössään huomiota naisparien lasten heikkoon oikeudelliseen asemaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Tamperelainen, Pääkirjoitus, Karri Kannala, Äitiyslaki

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2016

Lauantai 1.10.2016 - Sanna Marin

Hyvät juhlavieraat,

Tampereen kaupungin perustamiskirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955. Tampere täyttää tänään 237-vuotta ja sen kunniaksi olemme kerääntyneet tänne Raatihuoneelle juhlimaan kaupunkiamme.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampereen päivä

Valtuuston puheenjohtaja Marin vaatii selvitystä Kansi ja Areena -hankkeesta

Perjantai 3.6.2016 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd) vaatii kaupungilta selvitystä Kansi ja Areena -hankkeen mahdollisista epäselvyyksistä. Aamulehti uutisoi tänään, että valtuutetut olisivat joutuneet päättämään hankkeesta ainakin osittain virheellisten sijoittajatietojen varassa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

SDP:n kansanedustajat: Valtion tuettava Tamperetta Microsoftin irtisanomisissa

Keskiviikko 25.5.2016 - Tiedote

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat Sanna Marin ja Ilmari Nurminen toivovat valtiolta nopeita toimia Microsoftin irtisanottujen työllistymisen helpottamiseksi. Microsoft ilmoitti tänään lopettavansa toimintansa Tampereella.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Microsoft, Tampere, Valtio, Työllisyys

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.12.2015

Maanantai 14.12.2015 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden kolmatta valtuustovuotta. Pidän poikkeuksellisesti valtuuston puheenjohtajan perinteisen puheenvuoron nyt kokouksen aluksi ja jälkeeni puhuu pormestari Ikonen. Kiitän teitä siis jo nyt hyvästä yhteistyöstä ja aktiivisesta keskustelusta tämän vuoden osalta, enkä usko, että vuoden viimeinen kokous muodostuu tässä mielessä poikkeukseksi!

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Lapsilta leikkaamisella on kalliit ja kauaskantoiset seuraukset

Tiistai 24.11.2015 - Sanna Marin, Olli-Poika Parviainen, Anna Kontula

Perheiden toimeentulossa ja yhteiskunnassa yleisestikin lisääntynyt epävarmuus kasvattaa painetta perheille kohdistettujen palvelujen säilyttämiseksi ja kehittämiseksi. On lyhytnäköistä, että hallitus on valinnut keskeiseksi säästökohteeseen lapset, perheet ja tulevaisuuden. Hallitus tekee politiikkaa, joka ajaa etenkin pienituloiset ja valmiiksi vaikeassa asemassa olevat perheet entistä ahtaammalle.

Lue lisää »

Avainsanat: Varhaiskasvatus, Subjektiivinen päivähoito-oikeus, Ryhmäkoot, Hallitus, Eduskunta, Tampere

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2015

Torstai 1.10.2015 - Sanna Marin

Hyvät juhlavieraat,


Tampereen kaupungin perustamiskirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955. Tampere täyttää tänään siis 236-vuotta ja sen kunniaksi olemme kerääntyneet tänne Raatihuoneelle juhlimaan kaupunkiamme.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Pakolaiskriisi, Kansainvälisyys

Puhe kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.12.2014

Maanantai 15.12.2014 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme päättämässä tänään valtuustokauden toista vuotta. Kiitos hyvästä yhteistyöstä, aktiivisuudesta ja aika-ajoin jopa värikkäästä keskustelusta teille kaikille!

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Puhe

Talousarvio on vuoden tärkein päätös

Maanantai 17.11.2014 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänään vuoden 2015 talousarviosta. Kokous on vuoden tärkein. Helpolla valtuutetut eivät pääse, sillä kaupungin, kuten monen muunkin kunnan, talous sakkaa ja säästöjä on tehtävä. Samalla on kuitenkin löydettävä viisautta olla säästämättä siten, ettei pidemmällä aikavälillä vain lisätä kustannuksia. Ennaltaehkäisevät palvelut ovat monesti tällainen kohde.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Talousarvio

Tampereen kaupunginvaltuusto ei vietä tänä vuonna pikkujouluja

Perjantai 7.11.2014 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuusto ei syö tänä vuonna jouluillallista Raatihuoneella. Sen sijaan valtuusto pitää glögitilaisuuden virastotalolla vuoden viimeisen kokouksen yhteydessä 15. joulukuuta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2014

Keskiviikko 1.10.2014 - Sanna Marin

Hyvät juhlavieraat, 

Tampereen kaupungin perustamisasiakirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955. Tampere täyttää tänään siis 235-vuotta ja sen kunniaksi olemme kerääntyneet tänne Raatihuoneelle juhlimaan upeaa kaupunkiamme.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Tampereen päivä

Puhe Bisnes ja kulttuuri -seminaarissa 17.9.2014

Keskiviikko 17.9.2014 - Sanna Marin

Hyvät ystävät, arvoisat seminaarivieraat,

Tervetuloa Tampereelle, kulttuurikaupunkiin! Tampere tunnetaan Suomessa ja jopa sitä laajemmin kaupunkina, jolla on rento, mutta samaan aikaan jämäkkä ja rohkea ote asioiden eteenpäin viemisessä. Tamperelaiset ihmiset ovat tunnettuja paitsi suorasta huumoristaan ja aitoudestaan myös ennakkoluulottomuudestaan uusien asioiden ja näkökulmien suhteen. Rakastamme perinteistä tamperelaista kulttuuria, mutta myös uusia elämyksiä ja tuoreita ajatuksia. Tämän asenteen ja suhtautumisen toivon myös näkyvän siinä, miten tarkastelemme kulttuuria ja sen mahdollisuuksia uuden talouden, yrittäjyyden ja työn luomisessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kulttuuri, Luovat alat

Sanna Marin: Apulaispormestarien määrää vähennettävä

Perjantai 15.8.2014 - Tiedote 14.8.2014

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin haluaa vähentää Tampereen kaupungin apulaispormestarien määrää. Tampereella on tällä hetkellä neljä apulaispormestaria. Apulaispormestarit vastaavat tilaajalautakuntien puheenjohtajina palvelujen tilaamisesta omalla toimialallaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Apulaispormestarit, Tilaaja-tuottaja-malli

Vanhemmat kirjoitukset »