Tarvitaan tekoja, mutta myös suoraa puhetta

Perjantai 8.8.2014 - Sanna Marin

(Kolumni julkaistu Sanomalehti Demokraatissa 8.8.)

Sdp:llä on edessään pitkä ja kivinen tie takaisin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kannatuskäyrämme osoittaa, että olemme paitsi menettäneet aiempia kannattajiamme myös epäonnistuneet uusien äänestäjien puhuttelemisessa. Ihmisten luottamuksen palauttaminen vie aikaa. Se vaatii käytännön tekoja, mutta myös suoraa puhetta.

Lue lisää »

Avainsanat: Sdp, Politiikka, Viestintä, Tampere

SDP:n Marin tyytyväinen Tampereen raitiotiehankkeen rahoituksesta

Torstai 19.6.2014 - Tiedote 19.6.2014

SDP:n varapuheenjohtaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin on tyytyväinen hallitusohjelmaneuvottelujen kirjaukseen, jossa tuetaan Tampereen kaupunkiraitiotiehanketta osana alueen liikennejärjestelmän, maankäytön ja tonttipolitiikan kehittämistä. Valtio osallistuu hankkeen suunnittelukustannuksiin sekä hankkeen toteuttamiseen suunnittelun valmistuttua, arvioituaan ensin Tampereen kaupungin ja Tampereen seudun kuntien toimet tonttitarjonnan lisäämisessä ja asuntotuotannossa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Hallitusohjelmaneuvottelut, Tampere, Raitiotiehanke

Ratikka ja sen reitti

Tiistai 10.6.2014 - Sanna Marin

Kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan 16. kesäkuuta Tampereen kaupunkiraitiotien yleissuunnitelmaa. Nyt siis päätetään siitä ryhtyykö kaupunki toteuttamaan yleissuunnitelman mukaista raitiotiehanketta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunkiraitiotie, Ratikka, Valtuusto

Puhe Pirkanmaan Pride -tapahtumassa 7.6.2014

Lauantai 7.6.2014 - Sanna Marin

Hyvät ystävät,

Rakas sateenkaariväki,

Tampereen kaupungin puolesta minulla on erittäin suuri ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Pirkanmaan Prideihin juhlimaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Me olemme kaikki erilaisia, silti samanarvoisia. Tämän toteaminen ja tunnustaminen on pride-tapahtuminen sielu ja sydän. Tämä päivä on meidän kaikkien: homojen, lesbojen, heteroiden, biseksuaalien, transihmisten, intersukupuolisten, sateenkaariperheiden ja kaikkien hlbtiq-ihmisten päivä.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Seta, Pirkanmaa, Pride, Tasa-arvo

Puhe Pohjola-Nordenin Nuorten seminaarissa 25.4.2014

Sunnuntai 27.4.2014 - Sanna Marin

Hyvät seminaarivieraat,

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Tampereen kaupungin tervehdys tänne Pohjola-Norden ry:n 90-vuotisjuhlaan liittyvään Nuorten seminaariin. Aluksi haluaisinkin onnitella yhdistystä sen pitkällä taipaleella Pohjoismaisen yhteistyön ja kulttuurin edistämisessä. Harva taho on ollut omalla sarallaan näin esimerkillinen ja aktiivinen toimia kuin Pohjola-Norden on pitkän historiansa aikana ollut.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Pohjola-Norden

Jäsenäänestysten tulokset selvillä!

Tiistai 18.3.2014

Pirkanmaan ja Tampereen sosialidemokraattien jäsenäänestysten tulokset ovat selvillä. Pirkanmaalla äänestettiin kansanedustajaehdokkaista ja Tampereella puoluekokousedustajista. Äänestys järjestettiin sähköisesti 24.2.–9.3. ja uurnavaalina 13.–16.3.2014.

Oma sijoitukseni oli hyvä molemmissa vaaleissa. Kansanedustajaehdokasvaalissa Pirkanmaalta lohkesi 3. sija 2445 äänellä, ja puoluekokousedustajavaalissa 1. sija 4655 äänellä.

Suuri kiitos kaikille äänestäneille!

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Pirkanmaa, Tampere, Eduskuntavaalit, Puoluekokous

Tällaisen Tampereen 4. luokkalaiset haluavat!

Tiistai 4.2.2014 - Sanna Marin

Tampereella järjestettiin jälleen tammikuussa 4. luokkalaisten vaikuttamispäivät. Pitopaikkana toimi tällä kertaa monitoimitalo 13. Tänä vuonna koululaisille annettiin ennakkotehtäväksi kirjoittaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle kirje, jossa visioidaan tulevaisuuden Tamperetta.

Sain kirjeitä eri kouluista ja eri luokilta, ja toiveita joka lähtöön. Luettuani kirjeet päätin koostaa niistä yhteenvedon, jotta viesti lapsiystävällisemmästä Tampereesta saavuttaisi mahdollisimman monet kaupunkilaiset. Tarkoituksenani on myös välittää kirjeissä esitetyt toiveet valtuutetuille ja muille päättäjille.

Päällimmäisenä toiveena lähes kaikissa kirjeissä oli kaupungin siisteyden, puhtauden ja turvallisuuden parantaminen. Myös harrastusmahdollisuudet ja erilaiset liikunta- ja ulkoilupaikat nousivat toivelistan kärkisijoille. Tarkempi listaus yksittäisistä toiveista ja ideoista löytyy tämän kirjoituksen alta...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Koulut, Lapset, Vaikuttamispäivät

Hyvä uudistus Särkänniemeltä!

Tiistai 14.1.2014 - Sanna Marin

Särkänniemi kertoi tiistaina tiedotteessaan luopuvansa alueen sisäänpääsymaksusta. Tiedotteessa todettiin, että päätökseen vaikuttivat runsas palauteryöppy ja viime kesän alhaiset kävijämäärät. Ensi kesästä alueelle pääsee siis aiempaa edullisemmin...

Lue lisää »

Avainsanat: Särkänniemi, Tampere, Hinnoittelu

Vuosikertomus 2013

Maanantai 30.12.2013 - Sanna Marin

Uuden valtuustokauden ensimmäinen vuosi on takana. Nyt on hyvä hetki katsoa mennyttä ja avata sitä mitä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vuosi on oikein pitänyt sisällään. Tehdä kaupunkilaisille vuosikertomus ensimmäisestä puheenjohtajavuodestani.

Lue lisää »

Avainsanat: Vuosikertomus, Sanna Marin, Tampere, Valtuusto

Matkaraportti Zürichin ja Strasbourgin vierailulta

Keskiviikko 18.12.2013 - EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen

Matkaraportti / kirjoittanut EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen:

Tampereen kaupunginhallituksen asiantuntijavierailu Zürichiin ja Strasbourgiin sekä Euroopan parlamenttiin 10.–12. joulukuuta 2013

Asiantuntijavierailun tarkoituksena oli tutustua Zürichin ja Strasbourgin julkiseen liikenteeseen ja nimenomaan ko. kaupunkien raitiovaunuliikenteeseen. Tämän lisäksi tavoitteena oli tutustua Euroopan parlamentin toimintaan ja ajankohtaisiin teemoihin. Aloitteentekijänä vierailulle oli MEP ja Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen Satu Hassi ja osa matka- ja majoituskuluista katettiin Euroopan parlamentin vierailubudjetista. Ohjelman laati EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere

Puhe valtuuston kokouksessa 16.12.2013

Maanantai 16.12.2013 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,
Hyvät viranhaltijat ja kokoustamme seuraavat kaupunkilaiset,

Olemme päättämässä tänään uuden valtuustokauden ensimmäistä vuotta.

Kun katson kulunutta vuotta taaksepäin, on päällimmäisenä mieleeni jäänyt etenkin käsiteltävien asioiden suuri määrä ja näiden kokoluokka. Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että tämä vuosi on ollut valtuustotyöskentelyn ja kuntapolitiikkaan näkökulmasta erittäin intensiivinen ja myös työllistävä. Valtuutettuina emme todellakaan ole saaneet pehmeää laskeutumista uuteen valtuustokauteen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, 2013

Tampereen demarit: Päiväkotien ja koulujen korjausvelka hoidettava viidessä vuodessa

Perjantai 1.11.2013 - Tiedote / Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ry

Tampereen Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön edustajiston mielestä Tampereen kaupungin tulee aikaistaa koulujen ja päiväkotien peruskorjauksia. Edustajisto katsoo, että rahat saneerauksiin voidaan irrottaa Tampereen Sähkölaitoksen kaupungille takaisin maksamasta 270 miljoonan euron lainasta. Lisäksi edustajistoa huolestuttavat homeesta aiheutuvat kaupungin julkisten laitosten sisäilmaongelmat.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Sähkölaitos, Sisäilmaongelmat, Homekoulut ja -päiväkodit

Matkoja ja lukukoiria

Keskiviikko 23.10.2013 - Sanna Marin

Viikonvaihdetta ja tämän viikon alkua ovat siivittäneet Aamulehden otsikot Tampereen kaupungin luottamushenkilöjohdon ”ratikkamatkasta” ja kaupungin kirjastojen koirapolitiikasta. Näillä kahdella irrallisella asialla on yllättävä yhteys, nimittäin erikoinen valmisteluprosessi...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valmistelu, Läpinäkyvyys, Kirjastot, Lukukoirat, Kaupunginhallitus

Demokratiatyö käynnistyy Tampereella

Lauantai 19.10.2013 - Sanna Marin

Kuluneella viikolla on vietetty Euroopan laajuista paikallisdemokratiaviikkoa ja torstaina 17. lokakuuta ensimmäistä kertaa myös kansallista demokratiapäivää. Tämän vuoden teemoina olivat aktiivinen kansalaisuus, äänestäminen ja osallistuminen. Demokratiaviikko näkyi myös Tampereella. Kaupunki järjesti asukkailleen muun muassa demokratiavisan, valtuuston puheenjohtajan sähköisen kyselytunnin ja kansainvälisen asukasillan. Myös ministeriöiden kansliapäälliköt olivat tavattavissa Tampereella Avoin hallinto -kampanjan tiimoilta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Demokratia, Osallistuminen

Sähkölaitoksen 280 miljoonaa osittain korjausrakentamiseen

Sunnuntai 13.10.2013 - Kaupunginvaltuutetut Sanna Marin ja Ilpo Sirniö

Pirkanmaan OAJ:n puheenjohtaja Kaj Raiskio ja alueasiamies Liisa Kurikka nostivat päiväkotien ja koulujen sisäilmaongelmat tapetille kirjoituksessaan (AL 10.10.2013). Olemme heidän kanssaan samaa mieltä siitä, että home- ja sisäilmaongelmiin pitää puuttua nykyistä hanakammin...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Sähkölaitos, Sisäilmaongelmat, Homekoulut ja -päiväkodit

Ihmisten kuunteleminen on myös taloudellisesti järkevää

Torstai 3.10.2013 - Sanna Marin

Kirjoitin alkukesästä Särkänniemen epäonnistuneesta hinnoittelusta. Tällöin toimitusjohtaja Miikka Seppälä tyrmäsi näkemykseni ja kuntalaisilta saadun palautteen aika yksisilmäisesti. Toisenlainen hinnoittelu ei kuulemma olisi ollut taloudellisesti järkevää, sillä iso osa asiakkaista ostaa rannekkeen. Nyt ennätyksellisen heikon kesän jälkeen, toimitusjohtaja myöntää, että uudenlainen hinnoittelu ja suppea lippuvalikoima olivat virheitä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Särkänniemi

Puhe Tampereen päivän vastaanotolla 1.10.2013

Tiistai 1.10.2013 - Sanna Marin

Hyvät kutsuvieraat,

Olemme kokoontuneet tänään juhlimaan 234-vuotiasta Tamperetta. Tampereen kaupungin perustamisasiakirja allekirjoitettiin 1.10.1779, ja tämän kunniaksi Tampere juhlii vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. Ensimmäisen kerran Tampereen päivä järjestettiin vuonna 1955...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Tampereen päivä

Tulevaisuuden kaupunkiseutua rakennetaan yhdessä

Lauantai 14.9.2013 - Sanna Marin ja Anna-Kaisa Ikonen

(Julkaistu Aamulehdessä 14.9.2013)

Puheenaihe-palstalla 7.9. Pauli Ruoholahti kirjoitti Tampereen kaupunkiseudun tekeillä olevasta seutuselvityksestä. Seudun kunnat haluavat yhdessä löytää toimintamalleja, joilla pystymme parhaiten edistämään hyvinvointia ja elinvoimaa. Samalla täytetään kuntarakennelain määräämä selvitysvelvoite...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, kaupunkiseutu, seutuselvitys, kuntarakenne

Raskas päätös

Tiistai 10.9.2013 - Sanna Marin

Tampereen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä päätti eilen kokouksessaan, että koko ryhmä äänestää Rantaväylän tunnelia vastaan valtuustossa 16. syyskuuta. Samalla päätettiin, että ne ryhmän valtuutetut, jotka poikkeavat tästä, erotetaan valtuustoryhmästä loppu valtuustokaudeksi. Päätös oli erittäin raskas ja vaikea.

Miksi näin voimakkaaseen kantaa sitten päädyttiin? Ja onko tällainen ryhmäkuri enää tätä päivää?

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Rantaväylä, Valtuusto, sdp

Sunnuntaijärkytys

Maanantai 9.9.2013 - Sanna Marin

Hanna Tainio, Riitta Ollila, Tarja Jokinen ja Johanna Loukaskorpi ilmoittivat tiedotteessaan äänestävänsä Rantaväylän tunnelin rakentamisen puolesta vastoin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän yhteistä kantaa. Asia tulee valtuuston päätettäväksi 16. syyskuuta. Uutinen on järkyttävä ja valitettava. Kaikki neljä valtuutettua ovat viime keväänä allekirjoittaneet aloitteen tunnelihankkeesta irtautumiseksi. Nyt heidän kantansa on yllättäen muuttunut...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Rantaväylä, Valtuusto

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »