SDP:n Marin: Palestiinan tunnustaminen olisi askel oikeaan suuntaan

Tiistai 7.10.2014 - Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin tyrmää Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin jyrkät kannat Israel-Palestiina-kysymyksessä. Räsänen ja Östman tuomitsevat tiedotteissaan kovasanaisesti Ruotsin aikeet Palestiinan valtion tunnustamisesta ja vaativat, ettei Suomi seuraa samalla linjalla.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, SDP, Ulkopolitiikka, Israel, Palestiina, Päivi Räsänen, Peter Östman

Suomen oltava valmis tunnustamaan Skotlannin valtio

Torstai 18.9.2014 - Sanna Marin

Skotlantilaiset äänestävät tänään irrottautumisesta Ison-Britannian kuningaskunnasta eli itsenäisyydestään. Äänestyksestä on tulossa oikea jännitysnäytelmä, sillä ennakkokyselyjen mukaan kansa jakautuu asiassa suurin piirtein tasan itsenäisyyden puolesta ja sitä vastaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Iso-Britannia, Skotlanti, Kansanäänestys, Itsenäisyys, Ulkopolitiikka

SDP:n ajettava Palestiinan valtion tunnustamista

Tiistai 12.8.2014 - Sanna Marin

Ruotsin sosialidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven linjasi 10. elokuuta, että Ruotsin tulee ottaa vahva ja aktiivinen rooli Israelin ja Palestiinan konfliktin ratkaisussa. Hän totesi puheessaan, että mikäli Sosialidemokraatit ovat seuraavassa hallituksessa, tulee Ruotsi ajamaan kahden valtion mallia alueelle ja tunnustamaan itsenäisen Palestiinan valtion. Samalla hän vaati Gazan piirityksen välitöntä lopettamista.

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Ulkopolitiikka, Israel, Palestiina, Gaza

Globalisaation yksi malli

Keskiviikko 23.2.2011 klo 14:36 - Sanna Marin

IMF, Maailmanpankki ja Maailman kauppajärjestö WTO ovat sanelleet keskeisesti globalisaation ehtoja. Työkaluina ideologiselle globalisaatiolle ovat toimineet yksityistäminen, vapaa kauppa, vientipainotteinen talouskasvu ja ulkomaisen pääoman esteetön liikkuminen. Tämän polun on kerrottu johtavan rikkauksiin ja hyvinvointiin. Toisin on kuitenkin käynyt...

Lue lisää »

Avainsanat: Globalisaatio, Kehitysapu, Ulkopolitiikka, Kansainväliset rahoituslaitokset

Ulkopolitiikka nousemassa poliittisen keskustelun keskiöön

Torstai 9.9.2010 klo 17:19 - Sanna Marin

Ulkopolitiikka on jälleen nousemassa Suomen poliittisen keskustelun keskiöön. Tästä viestivät paitsi Kokoomuksen viimeaikaiset Venäjä-kohautukset niin myös jatkuvasti lisääntyvä paine kehitysapu- ja ihmisoikeuskeskustelussa. Voi hyvinkin olla, että ulkopolitiikasta haetaan puolueiden eroja esiin nostavaa vaalivalttia...

Lue lisää »

Avainsanat: Ulkopolitiikka, EU, Venäjä, Kauppapolitiikka, Ihmisoikeudet