Oikeisto vai vasemmisto? Sinä päätät Suomen suunnasta!

Sunnuntai 20.1.2019 - Sanna Marin

Kevään eduskuntavaaleista on muodostumassa entistä vahvemmin kamppailu oikeiston ja vasemmiston välillä. Tarkemmin sanottuna Kokoomuksen ja SDP:n välillä. Iltalehti julkaisi eilen Kokoomuksen puolue-eliitin näkemyksiä tulevasta hallituspohjasta. Vain 13,1 prosenttia vastaajista haluaisi hallitukseen SDP:n kanssa. Kokoomuksen mieluisimmat kumppanit hallitukseen ovat järjestyksessä Keskusta, RKP, Kristillisdemokraatit, Sininen tulevaisuus, Vihreät ja Perussuomalaiset.

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskuntavaalit, SDP

Sanna Marin listasi SDP:n tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle

Lauantai 10.11.2018 - Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin hahmotteli seuraavan hallituksen ohjelmaa tänään Mäntsälässä. Hän oli puhumassa puolueen tavoitteista ja eduskuntavaaleihin valmistautumisesta Uudenmaan Sosialidemokraattien piirikokouksessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Eduskuntavaalit, SDP

Rautalankamalli vaaleihin valmistautumiseen

Sunnuntai 9.9.2018 - Sanna Marin

Moni on vuosien saatossa kysynyt minulta vinkkejä vaalityöhön. Jokainen ehdokas, tukiryhmäläinen ja puoluetoimija on demokratian sankari. Siksi tein rautalankamallin vaaleihin valmistautumiseen.

Lue lisää »

Avainsanat: Vaalit, Ehdokkuus, Vinkkejä, Politiikka

Äänestä huomenna koulutuksen ja sivistyksen puolesta!

Lauantai 8.4.2017 - Sanna Marin

Kuntavaalit ovat tärkeä taitekohta. Ne ajoittuvat eduskuntavaalikauden puoliväliin ja määrittävät osaltaan loppukauden nuotin. Kuntavaaleissa ratkaistaan se, millaiseksi tulevaisuuden kunta muotoutuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja maakuntauudistuksen puristuksissa. Kuntiin tarvitaan nyt valtuutettuja, jotka ottavat kuntakentän haltuun muutosten keskellä.

Lue lisää »

Avainsanat: Kuntavaalit, Koulutus, SDP

Pormestarikysymys

Maanantai 27.3.2017 - Sanna Marin

Tampereen Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on linjannut, että SDP käy kuntavaalit kuntavaaleina. Emme aseta pormestariehdokasta ennen vaaleja, emmekä käy kampanjaa yksilöt vaan asiat edellä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kuntavaalit, Pormestari, SDP

Sanoista teoiksi - tähän sitoudun

Perjantai 13.2.2015 - Sanna Marin

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja ottaa vahvasti kantaa Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn tuoreessa kirjassa Kuka hullu haluaa poliitikoksi kansanedustajan palkkion suuruuteen. Katajan mielestä työstä saatava korvaus on liian pieni, eikä se houkuttele poliitikoiksi yhteiskunnan ”parhaaseen ainekseen” kuuluvia henkilöitä. Kansanedustajan peruspalkka on 6355 euroa ja se voi nousta kulukorvauksineen noin 8000 euroon kuukaudessa.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eduskuntavaalit, Kansanedustajan palkkio

Sosiaalipornoviikot ovat taas täällä

Keskiviikko 11.2.2015 - Sanna Marin

Eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja sen myötä lisääntyvät myös erilaiset paneelit ja keskustelutilaisuudet. Voisi olettaa, että näiden tilaisuuksien tarkoituksena olisi haastaa puolueita ja ehdokkaita kertomaan omat vaihtoehtonsa tärkeiden ja jokaisen meistä elämää koskettavien kysymysten ratkaisemiseksi. Siis, että paneeleissa puhuttaisiin politiikkaa ja arvioitaisiin ehdokkaiden kykyä ajaa tärkeinä pitämiään asioita politiikan areenoilla. Näin ei kuitenkaan aina ole. Toisinaan politiikka on kirosana poliittisissa vaalipaneeleissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Eduskuntavaalit, Vaalipaneelit, Keskustelu, Politiikka

Hallituspohjasta on keskusteltava myös ennen vaaleja

Maanantai 4.8.2014 - Sanna Marin

Avasin keskustelun seuraavien eduskuntavaalien jälkeisestä hallituspohjasta toteamalla Aamulehdessä (29.7.), etten soisi Sdp:n enää istuvan kokoomusvetoisessa hallituksessa. Avaukseni herätti paljon keskustelua paitsi puolueiden eroista myös siitä, onko sopivaa keskustella tulevasta hallituspohjasta tai puolueiden yhteistyömahdollisuuksista ennen vaaleja.

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Eduskuntavaalit, Hallituspohja, Sdp

On väliä - nyt uurnille!

Torstai 22.5.2014 - Sanna Marin

SDP:n uusimmat kannatusluvut eivät varmasti ole yhdellekään sosialidemokraatille mieluista luettavaa. Uusimmassa Ylen eurovaaligallupissa puolueelle povattiin vain 13,8 prosentin kannatusta. Puheenjohtaja Antti Rinne tokaisikin suorasukaisen rehellisesti, että jos näillä luvuilla mennään sunnuntaihin asti, niin turpaan tulee. Ja näinhän se on!

Lue lisää »

Avainsanat: Eurovaalit, Politiikka, SDP, PES

Sananen listavaalista

Torstai 20.3.2014 - Sanna Marin

Jätin viime marraskuussa SDP:n puoluekokoukselle aloitteen (nro. 137) listavaalin käyttöönotosta europarlamenttivaaleissa. Aloitteeni on saanut hyvän vastaanoton puolueen sisällä. Puoluehallituksen vastaus aloitteeseen on varovaisen myönteinen, tosin ehkä turhankin varovainen. Sittemmin muun muassa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ja varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä ovat liputtaneet listavaalin käyttöönoton puolesta...

Lue lisää »

Avainsanat: Politiikka, Vaalit, Eurovaalit, Listavaalit

Jäsenäänestysten tulokset selvillä!

Tiistai 18.3.2014

Pirkanmaan ja Tampereen sosialidemokraattien jäsenäänestysten tulokset ovat selvillä. Pirkanmaalla äänestettiin kansanedustajaehdokkaista ja Tampereella puoluekokousedustajista. Äänestys järjestettiin sähköisesti 24.2.–9.3. ja uurnavaalina 13.–16.3.2014.

Oma sijoitukseni oli hyvä molemmissa vaaleissa. Kansanedustajaehdokasvaalissa Pirkanmaalta lohkesi 3. sija 2445 äänellä, ja puoluekokousedustajavaalissa 1. sija 4655 äänellä.

Suuri kiitos kaikille äänestäneille!

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Pirkanmaa, Tampere, Eduskuntavaalit, Puoluekokous

Uutta osallistumista etsimässä

Maanantai 5.11.2012 - Sanna Marin

(Kolumni Demokraatissa 5.11.2012)

”Kunnallisvaaleissa todellinen jytky – äänestysprosentti 81,6”, miltä kuulostaisi? Syksyn 2012 kunnallisvaalit tullaan muistamaan paitsi perussuomalaisten noususta kuntapuolueeksi myös ennätyksellisen alhaisesta äänestysprosentista. Uurnille lähti vain 58,3 prosenttia suomalaisista. Tämä on 3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2008 ja 12,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Mitä oikein tapahtui?

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Äänestäminen, Demokratia

Laiskat, epäilevät ja vallankumoukselliset

Perjantai 2.11.2012 - Sanna Marin

(Vierailijakirjoitus Aamulehdessä 3.11.2012)

Kunnallisvaalit on nyt käyty ja valtuustoryhmät neuvottelevat Tampereen tulevaisuudesta Virastotalon viidennessä kerroksessa. Neuvottelujen tuoksinassa vaalien analyysi jää vallan ulkokehän vastuulle – rivivaltuutetuille, puolueiden kunnallisjärjestöille, tutkijoille, kuntalaisille ja työpaikkojen kahvipöytiin.

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit, Tampere, Äänestäminen, Demokratia

Tänään äänestetään Tampereesta!

Sunnuntai 28.10.2012 - Sanna Marin

Tänään selviää mihin suuntaan Tamperetta kehitetään seuraavat neljä vuotta. Rakennetaanko katuraitiotie vai tunneli, satsataanko julkisten peruspalveluiden laatuun vai ulkoistetaanko terveyskeskukset ja vanhainkodit yksityisille pörssiyhtiöille, luodaanko avointa kaupunkitilaa kaikille vai valtaavatko turvakamerat ja vartijat keskustan kadunkulmat, rakennetaanko kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja vai puretaanko vanhatkin vuokra-asunnot kovan rahan asuntojen tieltä. Sinä päätät, muista äänestää!

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kunnallisvaalit

Tarja Filatov: Sanna valtuustoon - ehdottomasti!

Keskiviikko 3.10.2012 - Tarja Filatov

Ensimmäinen kosketukseni Sannaan oli yleisönosastokirjoitus. Luin tekstin ja ajattelin, että tytöllä on järki kohdallaan ja sydän paikallaan. Teksti käsitteli ihmisten yhdenvertaisuutta. Nimi jäi mieleen. Tämän jälkeen on nuori nainen tullut tutummaksi.

Lue lisää »

Avainsanat: Kunnallisvaalit

Vastine Aamulehdelle: En haikaile aseveliakselia!

Keskiviikko 26.9.2012 klo 9:45 - Sanna Marin

Aamulehti uutisoi 26. syyskuuta minun haikailevan aseveliakselia Tampereelle kuntavaalipaneelia koskevassa jutussaan. Tämä ei pidä paikkansa, enkä näin ole missään sanonut.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kunnallisvaalit, XL, Aseveliakseli

Äänestän Pekka Haavistoa toisella kierroksella

Maanantai 23.1.2012 klo 12:51 - Sanna Marin

Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella äänestin Paavo Lipposta, koska hän on kansainvälisesti arvostettu arvoliberaali sosialidemokraatti. Jos en olisi äänestänyt Lipposta, olisin äänestänyt toista liberaalia vasemmistolaista ehdokasta eli Arhinmäkeä. Haavisto oli ensimmäisellä kierroksella vasta kolmas vaihtoehtoni presidentiksi, koska aatteellisesti ”edellä” ei riitä vaan haluan äänestää vasemmistoon ja työväenliikkeeseen sitoutunutta ehdokasta.

Toisella kierroksella äänestän Haavistoa, koska hän on liberaali ja kansainvälisesti Niinistöä ansioituneempi. Hän edustaa suvaitsevaisia arvoja, kestävää kehitystä ja rauhan rakentamiseen nojaavaa ulkopoliittista linjaa.

Haluan kannustaa myös muita sosialidemokraatteja asettumaan rohkeasti Haaviston taakse ja tukemaan hänen kampanjaansa.

Avainsanat: presidentinvaalit, Pekka Haavisto

2011 - We gotta take the power back

Torstai 1.7.2010 - Sanna Marin

Suomalainen demokratia on jokseenkin vinksahtanutta. Eduskunta äänesti 1.7.2010 kahden uuden ydinvoimaluvan puolesta äänin 120−72 TVO:n luvalle ja 121−71 Fennovoiman luvalle. Kansan enemmistö on kuitenkin systemaattisesti vastustanut lisäydinvoiman rakentamista. Ydinvoimanvastaisen äänestyssitoumuksen oli 1.7. allekirjoittanut 33 033 ihmistä. Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjaa on viety eteenpäin 13 ympäristöjärjestön ja poliittisen nuorisojärjestön voimin...

Lue lisää »

Avainsanat: Demokratia, Suora vaikuttaminen, Vaalit