Tampereen palkkiosääntömuutos on huonoa hallintoa

Keskiviikko 20.12.2017 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 18.12. kokouksessaan poistaa kaupungin palkkiosäännöstä niin sanotun kolmen tunnin läsnäoloehdon. Ehto otettiin käyttöön edellisellä valtuustokaudella aiemmin tänä vuonna. Sen mukaisesti luottamushenkilölle on maksettu kokouspalkkion sijaan puolet palkkiosta, mikäli hän on poistunut kesken kokouksen tai mikäli hän ei ole ollut yli kolmea tuntia kestävässä kokouksessa vähintään kolmea tuntia läsnä.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Palkkiosääntö

Tampereesta ilmastotyön edelläkävijä

Keskiviikko 5.4.2017 - Sanna Marin ja Oras Tynkkynen

Kunnissa päätetään ihmisten arjesta: kodeista ja kaduista, kouluista ja kirjastoista. Kunnat voivat kuitenkin vaikuttaa myös ilmastokriisin kaltaisiin isoihin ongelmiin – ja samalla parantaa omien asukkaiden hyvinvointia. Me haluamme rakentaa Tampereesta ilmastotyön edelläkävijän. Alkavalle valtuustokaudelle esitämme kolmea ilmastotekoa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Ilmasto, Energia, Asuminen, Liikenne, Ympäristö

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.12.2016

Maanantai 19.12.2016 - Sanna Marin

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden neljättä valtuustovuotta. Vuoden 2016 aikana valtuusto on tämä kokous mukaan lukien kokoontunut yhteensä 13 kertaa eli yhtä monta kertaa kuin viime vuonna. Keskimäärin kokoukset ovat kestäneet noin 5 tuntia 26 minuuttia. Tämänkin vuoden pisin kokous oli 11 tuntia 20 minuuttia kestänyt marraskuun talousarviovaltuusto, joka oli tunnin lyhyempi kuin edellisenä vuonna. Vuoden lyhin kokous oli 2 tuntia 3 minuuttia kestänyt elokuun valtuusto. Yhteensä olemme viettäneet aikaa tässä salissa noin 65 tuntia 17 minuuttia, joka on 10 tuntia enemmän kuin vuonna 2015. Näissä tilastoissa ei ole vielä mukana tämän illan kokousta.

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

10 vinkkiä valtuuston johtamiseen

Torstai 17.11.2016 - Sanna Marin

Olen toiminut kuluvan valtuustokauden 2013-2017 Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Alla kymmenen vinkkiäni valtuuston puheenjohtamiseen, jotka on julkaistu myös Demokraatissa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunginvaltuusto, Sanna Marin

Valtuuston puheenjohtaja Marin vaatii selvitystä Kansi ja Areena -hankkeesta

Perjantai 3.6.2016 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd) vaatii kaupungilta selvitystä Kansi ja Areena -hankkeen mahdollisista epäselvyyksistä. Aamulehti uutisoi tänään, että valtuutetut olisivat joutuneet päättämään hankkeesta ainakin osittain virheellisten sijoittajatietojen varassa.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Puhe Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.12.2015

Maanantai 14.12.2015 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme kokoontuneet vuoden viimeiseen valtuuston kokoukseen ja päättämässä tänään valtuustokauden kolmatta valtuustovuotta. Pidän poikkeuksellisesti valtuuston puheenjohtajan perinteisen puheenvuoron nyt kokouksen aluksi ja jälkeeni puhuu pormestari Ikonen. Kiitän teitä siis jo nyt hyvästä yhteistyöstä ja aktiivisesta keskustelusta tämän vuoden osalta, enkä usko, että vuoden viimeinen kokous muodostuu tässä mielessä poikkeukseksi!

Lue lisää »

Avainsanat: Puhe, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Puhe kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.12.2014

Maanantai 15.12.2014 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,

Olemme päättämässä tänään valtuustokauden toista vuotta. Kiitos hyvästä yhteistyöstä, aktiivisuudesta ja aika-ajoin jopa värikkäästä keskustelusta teille kaikille!

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Puhe

Talousarvio on vuoden tärkein päätös

Maanantai 17.11.2014 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänään vuoden 2015 talousarviosta. Kokous on vuoden tärkein. Helpolla valtuutetut eivät pääse, sillä kaupungin, kuten monen muunkin kunnan, talous sakkaa ja säästöjä on tehtävä. Samalla on kuitenkin löydettävä viisautta olla säästämättä siten, ettei pidemmällä aikavälillä vain lisätä kustannuksia. Ennaltaehkäisevät palvelut ovat monesti tällainen kohde.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto, Talousarvio

Tampereen kaupunginvaltuusto ei vietä tänä vuonna pikkujouluja

Perjantai 7.11.2014 - Tiedote

Tampereen kaupunginvaltuusto ei syö tänä vuonna jouluillallista Raatihuoneella. Sen sijaan valtuusto pitää glögitilaisuuden virastotalolla vuoden viimeisen kokouksen yhteydessä 15. joulukuuta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Kaupunginvaltuusto

Ratikka ja sen reitti

Tiistai 10.6.2014 - Sanna Marin

Kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan 16. kesäkuuta Tampereen kaupunkiraitiotien yleissuunnitelmaa. Nyt siis päätetään siitä ryhtyykö kaupunki toteuttamaan yleissuunnitelman mukaista raitiotiehanketta.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Kaupunkiraitiotie, Ratikka, Valtuusto

Vuosikertomus 2013

Maanantai 30.12.2013 - Sanna Marin

Uuden valtuustokauden ensimmäinen vuosi on takana. Nyt on hyvä hetki katsoa mennyttä ja avata sitä mitä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vuosi on oikein pitänyt sisällään. Tehdä kaupunkilaisille vuosikertomus ensimmäisestä puheenjohtajavuodestani.

Lue lisää »

Avainsanat: Vuosikertomus, Sanna Marin, Tampere, Valtuusto

Puhe valtuuston kokouksessa 16.12.2013

Maanantai 16.12.2013 - Sanna Marin

Arvoisat valtuutetut,
Hyvät viranhaltijat ja kokoustamme seuraavat kaupunkilaiset,

Olemme päättämässä tänään uuden valtuustokauden ensimmäistä vuotta.

Kun katson kulunutta vuotta taaksepäin, on päällimmäisenä mieleeni jäänyt etenkin käsiteltävien asioiden suuri määrä ja näiden kokoluokka. Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että tämä vuosi on ollut valtuustotyöskentelyn ja kuntapolitiikkaan näkökulmasta erittäin intensiivinen ja myös työllistävä. Valtuutettuina emme todellakaan ole saaneet pehmeää laskeutumista uuteen valtuustokauteen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, 2013

Lisää jäsendemokratiaa demarit!

Sunnuntai 1.12.2013 - Sanna Marin

Sosialidemokraattien puoluevaltuusto kokoontui tänä viikonloppuna Salossa. Asialistalla oli paljon isoja kysymyksiä kuten puolueen eurovaaliehdokkaiden asettaminen sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely. Poliittisen tilanteen osalta käytiin keskustelua niin hallituksen rakennepaketista kuin puolueen tilasta...

Lue lisää »

Avainsanat: SDP, Jäsendemokratia, Demokratia, Puoluevaltuusto

Raskas päätös

Tiistai 10.9.2013 - Sanna Marin

Tampereen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä päätti eilen kokouksessaan, että koko ryhmä äänestää Rantaväylän tunnelia vastaan valtuustossa 16. syyskuuta. Samalla päätettiin, että ne ryhmän valtuutetut, jotka poikkeavat tästä, erotetaan valtuustoryhmästä loppu valtuustokaudeksi. Päätös oli erittäin raskas ja vaikea.

Miksi näin voimakkaaseen kantaa sitten päädyttiin? Ja onko tällainen ryhmäkuri enää tätä päivää?

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Rantaväylä, Valtuusto, sdp

Sunnuntaijärkytys

Maanantai 9.9.2013 - Sanna Marin

Hanna Tainio, Riitta Ollila, Tarja Jokinen ja Johanna Loukaskorpi ilmoittivat tiedotteessaan äänestävänsä Rantaväylän tunnelin rakentamisen puolesta vastoin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän yhteistä kantaa. Asia tulee valtuuston päätettäväksi 16. syyskuuta. Uutinen on järkyttävä ja valitettava. Kaikki neljä valtuutettua ovat viime keväänä allekirjoittaneet aloitteen tunnelihankkeesta irtautumiseksi. Nyt heidän kantansa on yllättäen muuttunut...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Rantaväylä, Valtuusto

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja: Painostuksen kokeminen huolestuttavaa

Torstai 29.8.2013 - Tiedote

Yle Tampere kertoi 12 kaupunginvaltuutetun kokeneen painostusta Rantaväylän tunnelikysymyksessä. Asia selviää aluetoimituksen tekemästä kyselystä, johon vastasi 45 valtuutettua kaupunginvaltuuston 67 valtuutetusta. Painostusta kertoivat kokeneensa sekä tunnelin vastustajat että kannattajat.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Rantaväylä, Valtuusto

Puhe kaupunginvaltuuston strategiaseminaarissa 11.3.2013

Maanantai 11.3.2013 - Sanna Marin

Arvon valtuutetut, lauta- ja johtokuntien jäsenet, viranhaltijat, henkilöstön edustajat ja muut läsnäolijat,

Oikein hyvää huomenta kaikille ja tervetuloa kevään toiseen kaupunkistrategiaseminaariin.

Aloitimme viime seminaarin kuulemalla tamperelaisten nuorten videoterveisiä siitä miten kaupunkia pitäisi tulevaisuudessa kehittää. Nyt terveiset saavat jatkoa. Päivän aikana saamme lukea, täältä edestä, lapsilta ja nuorilta kerättyjä ”visio”-lauseita. Lauseet on kerätty kyselyn avulla lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman valmistelun yhteydessä viime loka-marraskuussa. Vastauksia tähän kyselyyn tuli yli 2000 ja nuorilta vastaajilta kysyttiin heidän iloistaan, huolistaan, unelmistaan sekä siitä, mitä asioita he muuttaisivat elämässään. Lisäksi heitä pyydettiin kuvailemaan lyhyesti ”unelmiensa Tampere vuonna 2016” ja keksimään motto, josta muutkin tunnistavat heidän kuvaamansa Tampereen...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, Kaupunkistrategia

Tunneliuutisointia 10 päivän ajalta

Torstai 28.2.2013 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto piti kolmannen kokouksensa 18. helmikuuta. Kokouksessa jätettiin myös valtuustoaloite koskien Rantaväylän tunnelia. Aloitteen on allekirjoittanut 35 valtuutettua eli enemmistö 67 henkisestä valtuustosta. Aloitteen esitys on, että Rantaväylän tunneli-investoinnista pitää luopua ja valtion kanssa tehdyt sopimukset irtisanoa. Keskeisinä perusteluina ovat heikko taloudellinen tilanne ja kaupungin korkea investointitaso. Aloitteen voi kokonaisuudessaan lukea esimerkiksi täältä.

Aamulehti on aktivoitunut tunneliuutisoinnissa aloitteen jättämisen jälkeen. Lehti uutisoi aiheesta jo ennen viime valtuuston kokousta, mutta keskityn nyt tarkastelemaan viimeisen kymmenen päivän uutisointia 19.-28. helmikuuta välisenä aikana. Tarkastelen etenkin etusivun, uutisten ja lehden näkökulma osion otsikointia sekä sitä, minkä sävyistä otsikointi on kokonaisuudessaan ollut. Lukijalta palstan sisältöä en sellaisenaan tarkasteluun ota, mutta lehden etusivulle tehdyt poiminnat lasken mukaan otsikointiin...

Lue lisää »

Avainsanat: Aamulehti, Rantaväylän tunneli, Kaupunginvaltuusto, Tampere

Puhe valtuuston strategiaseminaarissa 11.2.2013

Maanantai 11.2.2013 - Sanna Marin

Arvon valtuutetut, lautakuntien ja johtokuntien edustajat, viranhaltijat sekä muut läsnäolijat, 

Haluan kiittää kaikkia strategiaseminaariin osallistuneita ja seminaaria valmistelleita henkilöitä antoisasta ja mielenkiintoisesta päivästä. Olemme aloittaneet tänä maanantaina tämän valtuustokauden strategiatyön. Olemme kartoittaneet sitä taustaa, jonka pohjalta strategiaa lähdemme valmistelemaan. Keskustelleet toimintaympäristöstä, jossa kunnat joutuvat tulevaisuuttaan suunnittelemaan. Ja lopulta ryhmätöiden kautta päässeet pureutumaan Tampereen haasteisiin ja onnistumisen paikkoihin.

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Puhe, Valtuusto, Kaupunkistrategia

Ensimmäinen viikkoni puheenjohtajana

Sunnuntai 27.1.2013 - Sanna Marin

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa kuluvan viikon maanantaina. Kokouksessa valittiin valtuuston puheenjohtajisto, pormestari, kaupunginhallitus sekä johtokuntien jäsenet ja varajäsenet. Minut valittiin valtuuston yksimielisellä tuella kaikkien aikojen nuorimmaksi Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Otan tehtävän vastaan kiitollisena saamastani luottamuksesta ja kunniasta. Tiedän myös, ettei tehtävä ole helpoin mahdollinen vaan sen ansiokas hoitaminen vaatii paljon aikaa ja työtä...

Lue lisää »

Avainsanat: Tampere, Valtuusto

Vanhemmat kirjoitukset »