Marin: Veronkorotus järkevämpi vaihtoehto kuin palveluista leikkaaminen

Maanantai 13.8.2018 - Tiedote

Tampereen viranhaltijoiden esittämät säästöt eivät saa sosialidemokraattien kaupunginvaltuutetulta Sanna Marinilta tukea. Hän muistuttaa, että valtuusto päätti huhtikuussa yli 40 miljoonan euron tasapainottamisohjelmasta ja nyt kaavaillut säästöt rajattiin tuolloin listan ulkopuolelle. Kaupunginhallitus ja valtuustoryhmät käsittelevät asiaa tänään kokouksissaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Tiedote, Tampere, Talous, Verotus

Mitä jos olisimme käyttäneet 6 miljardia investointeihin?

Keskiviikko 17.12.2014 - Sanna Marin

Tämä on summa jonka saamme, kun laskemme yhteen kuinka paljon työnantajien kela-maksun poisto vuodesta 2010 ja yhteisöveron alennus vuodesta 2014 alkaen ovat maksaneet. Pelkästään tänä vuonna nämä suurille yrityksille ja työnantajille annetut kädenojennukset ovat maksaneet lähes kaksi miljardia euroa. Ja tämän ne tulevat maksamaan joka vuosi verrattuna tilanteeseen, jossa näitä päätöksiä ei olisi tehty.

Lue lisää »

Avainsanat: Talous, Verotus, Politiikka, Investoinnit, Yhteisövero, Kela-maksu

Verokikkailu on yhteiskunnan syöpä

Maanantai 25.8.2014 - Sanna Marin

Yle uutisoi tänään lääkäreiden ja lääkäripalveluyritysten harjoittamasta laajasta "veroräätälöinnistä", jonka avulla vältellään tulojen mukaista veronmaksua palkanmaksu- ja osinkojärjestelyjen kautta. Vaikka toiminta on teknisesti laillista, on se yhteisvastuun näkökulmasta vähintäänkin kyseenalaista.

Lue lisää »

Avainsanat: Verotus, Verosuunnittelu, Laura Räty

Työllisyys ei parane perintöveron poistolla

Tiistai 29.7.2014 - Sanna Marin

Kokoomuksen Harri Jaskari syytti minua populismista (AL 28.7.), koska kritisoin hänen intoaan poistaa perintö- ja lahjavero. Jaskari jätti mainitsematta, että näiden verojen poisto tarkoittaisi viime vuoden lukujen valossa noin 650 miljoonan euron aukkoa valtion verotuloihin. Tulevaisuudessa puhutaan jo noin miljardiluokan vuosittaisista veromenetyksistä.

Lue lisää »

Avainsanat: Perintövero, Verotus, Politiikka

Veroremontissa painopiste maksukykyyn

Maanantai 4.10.2010 klo 19:42 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 6.10.2010)

Ensi vaalikauden yksi keskeisimmistä haasteista on verojärjestelmämme uudistaminen. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana verotuksen painopiste on siirtynyt voimakkaasti tasaverotuksen suuntaan muun muassa välillisten verojen kiristyksen kautta. Tällä hetkellä vain kymmenesosa verotuloista kerätään progressiivisesti valtion ansiotuloverotuksena. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei veroja kerätä Suomessa enää maksukyvyn mukaan...

Lue lisää »

Avainsanat: Talouspolitiikka, verotus, veropolitiikka

Hei me puhutaan pehmoisia!

Sunnuntai 22.8.2010 klo 12:58 - Sanna Marin

Kokoomus on tunnettu värikkäistä ilmauksistaan ja kampanjoistaan. Milloin ollaan työväen, milloin taas työnantajan ja EK:n asialla. Kaikki käy kun kyseessä on viiteen miljoonaan vihreän sävyyn sonnustautunut Suomen toivopuolue. Kokoomuksen korva- ja eurokorvakiertueet sekä Hei me puhutaan milloin mistäkin -aivoitukset ovat tuottaneet korvasärkyjä jo monille kuulemaan erehtyneille...

Lue lisää »

Avainsanat: Kokoomus, Yliopistolaki, Verotus

Wahlroosin kommentti sumutusta?

Torstai 24.9.2009 klo 11:23 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 25.9.2009)

Björn Wahlroos kohautti jälleen kommentoimalla 23.9. Ylen A-plus ohjelmassa, että varakkaiden pitäisi maksaa ilmaisista terveydenhuoltopalveluistaan. Ajatus kuulostaa ylevältä kädenojennukselta vähäosaisten suuntaan, mutta todellisuus voi muodostua hyvin kaukaiseksi tästä mielleyhtymästä...

Lue lisää »

Avainsanat: Talouspolitiikka, verotus, veropolitiikka

Oikeudenmukaisen verotuksen dilemmat

Keskiviikko 4.3.2009 - Sanna Marin

(Julkaistu Uutispäivä Demarissa 11.3.2009 ja Aamulehdessä 30.3.2009)

Oikeudenmukainen verotus on aiheena hyvinkin kiistanalainen, sillä jokainen yksilö ja poliittinen ryhmittymä muodostavat oman kantansa ja näkemyksensä oikeudenmukaisuudesta. Tähän näkemykseen vaikuttavat niin vallitseva kulttuuri kuin sosiaalinen kasvuympäristö. Juuri nämä lähtökohtaiset erot tekevät kysymyksestä "Millainen verotus on oikeudenmukaista?" ongelmallisen.

Lue lisää »

Avainsanat: Talouspolitiikka, verotus, veropolitiikka