Suomi tarvitsee energiaremontin

Maanantai 9.3.2015

Energia-ala on murroksessa. Älykkään energiakäytön ratkaisut edistyvät nopeasti ja uusiutuva energia on tehnyt läpimurron. Ilmastonmuutosta voidaan torjua, jos tartumme jo tänään mahdollisuuteen ja aloitamme määrätietoiset toimenpiteet fossiilisista polttoaineista luopumiseksi.

Lue lisää »

Avainsanat: Energiaremontti 2015, Ympäristö- ja ilmastopolitiikka, Energiapolitiikka

Ilmastolaki seuraavaan hallitusohjelmaan!

Torstai 3.3.2011 klo 15:40 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 7.3.2011)

Ilmastonmuutos on keskeisin poliittinen haasteemme nyt ja tulevaisuudessa. Ilmastokeskustelua on jo pitkään leimannut poliittinen tahdottomuus kantaa vastuuta ja etsiä kestäviä ratkaisuja, joilla ilmastonmuutoksen haasteisiin kyetään vastaamaan. Ilmastonmuutoksen torjunta on mahdollista vain, mikäli ilmastoaspekti huomioidaan kaikessa päätöksenteossa. Ilmastolaki on konkreettinen keino vaikuttaa ilmastonmuutoksen etenemiseen...

Lue lisää »

Avainsanat: Ilmastopolitiikka, ympäristöpolitiikka

Energiatehokkuus realismia vai idealismia?

Tiistai 29.7.2008 - Sanna Marin

(Julkaistu Aamulehdessä 29. Heinäkuuta 2008)

Suomi kuluttaa massiivisesti energiaa vuosittain. Määrä on pieni verrattuna vaikkapa maailman johtaviin teollisuusmaihin, mutta henkilötasolla Suomi keikkuu aivan kärjen tuntumassa energiankulutuksellaan.

Lue lisää »

Avainsanat: Energiapolitiikka, ilmastopolitiikka, ydinvoima, kestävä kehitys

Neljä vuodenaikaa

Torstai 1.5.2008 - Sanna Marin

(Julkaistu Solidissa 1/2008)

Neljä vuodenaikaa on hallinnut kuvaa Suomalaisesta kuten koko pohjoisen pallonpuoliskon luonnosta. Vuoden 2007 ja 2008 välinen talvi on ollut vain muisto entisaikojen lumihangista ja pakkasesta. Tänä talvena olemme onnistuneet rikkomaan kaikki aiemmat lämpöennätykset. Kehitys on synkkä ja väistämätön.

Lue lisää »

Avainsanat: Ilmastonmuutos, ympäristöpolitiikka, ilmastopolitiikka, Tampere, kestävä kehitys